Ankhjärta med rädisor från St John's restaurant i London

Den här helgen hänger In The Kitchen i Amsterdam, men som vanligt bjuder jag på lite matinspiration även denna lördag. Vi blandar finmat med snabbmat och slänger in lite öl också.

Veckans två stora snackisar var nog öppnandet av The Flying Elk och 2013 års lista med svenska Michelin-restauranger, hetsen efter bra restaurangupplevelser blev ännu värre för min del. Jag vet inte om det är bra eller dåligt. 🙂

Nu tänker jag inte bara tipsa om mina egna artiklar från denna veckan, det finns mycket annat som jag tycker du ska läsa också.

The Food Lab på Serious Eats levererade artikeln Complete guide to dryg-aging beef at home, underbart!

Mashable redde ut hur mat smakar i rymden, jag vet att våra smaklökar blir sämre när vi flyger, men hade inte funderat på hur det är i rymden innan. Jag gillar också deras sammanställning av 35 populära restaurang-appar.

På ölfronten läste jag på Mankerbeer att två av svenska Omnipollos öl hamnade på en lista med 30 India Pale Ale du måste dricka innan du dör. Extra kul är det för att jag snart ska podcast-intervjua ena halvan i Omnipollo, Henok Fentie.

Om du är ute efter bra långläsning så har nya numret av mattidningen Lucky Peach precis börjats säljas även i Sverige, temat för denna gången är apokalypsen.

Den bästa nyheten denna vecka för oss som gillar hamburgare är nog att potato rolls även börjar säljas i Sverige, det är Bageri och Konditori Midsommar i Midsommarkransen som bakar själva. Förmodligen är deras bröd något billigare än de bröd Magnus Johansson erbjuder och som Flippin’ Burgers använder.

För någon vecka sedan blev hamburgerkedjan Max rejält sågade i dansk press när man öppnade en restaurang i Köpenhamn. Nu har revanschen kommit, Max vann hela två smaktester som danska TV2 styrt ihop.