Ankhjärta med rädisor från St John's restaurant i London

Äntligen helg och dags att få lite tid för all läsning du inte har hunnit med under veckan, här kommer några favoriter som jag sprungit in i.

Intervju med Jonas Magnusson om nya tv-serien om öl på SVT

Allt om öl har intervjuat Jonas Magnusson, som är mannen bakom nya tv-serien om öl som har premiär på SVT den 16 april. Jag har sett fram emot serien väldigt länge och pratade med en av snubbarna på Stockholm Brewing Company om den, visade sig att de också medverkat.

Så hamnade is i våra cocktails

Serious Eats har gjort en historisk djupdykning (eller man skrapar lite på ytan i alla fall) och utforskat hur det gick till när vi började blanda is i våra drinkar. Har det inte alltid varit så tänker du? Nej, för några hundra år sedan drack man varma drinkar…

Dessertmiddag hos Daniel Roos

Matgeek har varit på Daniel Roos påkostade dessertmiddag och som vanligt är det väldigt intressant läsning när Johan ”Matgeek” Hedberg ligger bakom, en av få personer i matbloggosfären som slår mig på fingrarna när det gäller nördighet.

Pontus nya bistro Pocket

Bakfickor till finkrogar ploppar upp som tryffelsvampar här och där, senaste i raden är Pontus Frithiofs bistro som de har döpt till Pocket. Pontus syfte med Pocket är att man ska erbjuda bra och lite enklare mat till väldigt bra priser. Jag tycker det är en väldigt kul utveckling att vi får lite billigare restaurangmat i Stockholm, men som fortfarande håller hög klass. Det är ett sätt att få fler att äta ute oftare och vi får en ännu bättre krogscen i Stockholm. Pontus bloggade lite om testmiddagen som de hade i veckan.

Min helg ägnar jag åt mitt bokprojekt nere i min hemstad Karlskrona och det blir att gå in i en liten bubbla. Men lite matfokus blir det ändå, ska lura min partner in crime att laga till Texas chili till middagen, perfekt att ha puttrande på spisen när vi jobbar.