Ankhjärta med rädisor från St John's restaurant i London

Här får du lite matinspiration som du kanske inte hunnit läsa än. Den här gången handlar det om Brooklyn Brewery, vin och svenskarnas syn på kött.

Veckans mest intressanta läsning står Johan ”Matgeek” Hedberg för, han har gjort en undersökning som han kallar för Svenskarna och köttet 2013. Hela 706 personer har svarat på hans enkät och han kommer fram till att en tiondel av de svarande äter mindre kött nu än innan ”köttskandalen” med hästlasagne osv.

Brooklyn Brewery tar över Akkurat läser jag hos Beersweden, tillfälligt alltså. Måndag 22 april och någon vecka framöver erbjuder man minst 14 olika sorter på fat från Brooklyn Brewery. Någon mer än jag som vill dit?

Det mest fantastiska matrelaterade videoklippet någonsin är nog det där fysikern David Neevel visar upp sin ”OREO separator machine”, helt sjukt!

Min favorit Lisa Förare Winbladh har skrivit om sina tankar om franska Picard och berättar samtidigt om nya mattidningen White Paper (jag signade på för en prenumeration direkt).

Foodien Zwampen har nyligen varit i Napa och San Francisco med omnejd och bjudit på intressant läsning. Ska du börja någonstans så tipsar jag om hans reportage från prisvärda restaurangen Commonwealth i San Francisco.

Foodbeast tipsar om en väldigt snygg och enkel Wine pairing chart.

Avslutningsvis så är bokrean i full gång och jag tipsade för ett tag sedan om 4 av de bästa fynden på bokrean om du gillar mat.