Matresa i Blekinge – snart är det dags

kroppkakor-blekinge

Som jag berättat tidigare skriver jag en bok om mat från Blekinge, tanken är att den ska finnas redo att köpa till årets julhandel. I början av maj åker jag ner till Blekinge för att göra en av de större researchrundorna på plats där nere, 7 dagar kommer ägnas åt att kolla upp bästa producenterna, testa bästa restaurangerna, besöka bästa gårdsbutikerna och prata med alla matnördar där nere, kort sagt ska jag vända på varje sten där nere för att samla in material till min bok.

I helgen gjorde jag kroppkakor själv för första gången, resultatet ser du på bilden här uppe. Under min research har jag upptäckt att det finns lika många recept på blekingska kroppkakor som det finns kryddpepparkorn i en kroppkaka. Den gemensamma nämnaren är att det är stor andel rå potatis, vilket ger gråa kroppkakor. Sen är det en frisk blandning där vissa kör i kokt potatis, potatismjöl, ägg, mjöl eller pulvermospulver för att binda ihop degen. Jag tänkte försöka hålla mig till kokt potatis, på köpet får man glutenfria kroppkakor och det är ju bra.

Om du har någon koppling till Blekinge får du gärna tipsa mig om vad jag borde ta med i boken, gör det i kommentarerna eller i ett mejl till info@maryland.cochranfirmcriminaldefense.com och självklart kan du förhandsboka boken redan nu om du vill.

3 svar på ”Matresa i Blekinge – snart är det dags”

  1. Jag kan tipsa om Sölvesborgs pizzeria, som heter just så, eller ”Resta”. Den är bäst i stan, som är överfull med pizzerior, som alla andra. Har dock inte testat Cofee House, som är relativt nya med pizzor och hyllade burgare. Kolla också upp Hotel Edgar! Det är genuina råvaror med lite speciell meny, googla det så hittar du den. Salvatores restaurang omnämns i White guide. Rickard en trappa ner väger maten i lösvikt och man betalar för tallriken sedan. Intressant meny emellanåt med ex. kycklinghjärta. Annars är väl Gourmet Grön i Karlshamn värt att nämnas, och den lär du redan ha med i boken gissar jag. Var och hur förbeställer man?

  2. Hej jag skulle vilja tipsa dig om Orranäs Gårdsmejeri med get och ko ost som vunnit silver SM i mathantverk 2011Leverera till resturanger i Stockholm AnnaKarins skafferi med goda marmelader även hon har vunnit fina priser. Bondgården ifrånTv bästa bonden odla sparris.Cafe sött o salt i Kristianopel. Det finns en hel del längs kustvägen Torhamn o Krisianopel.
    Vi har två bra äppelmusteri Karlskrona musteri och ett nytt Bredängs ciderbryggeri. Brömsebro rökeri med bla sina danska smörrebröd.
    Äggaboden i Gärestad är också värt ett besök med sin egengjorda majonäs.
    Hoppas att du finner ngt intressant med dessa tips.
    Skulle också vilja förbeställa boken när det är klar.

Kommentarer inaktiverade.