Middag på Pubologi i Stockholm

Pubologi

Äntligen! Jag vet inte riktigt varför, men trots år av trånande att gå och äta på Pubologi var det först i lördags som jag åt deras kvällsmeny, fem rätter med fokus på fisk och skaldjur. Överst ser du hällstekt röding (med ramslöksemulsion, krispigt kycklingskinn, cruditéer av majrova och smörad kycklingbuljong), kvällens bästa rätt!

Pubologi

Sotad marulk med grillad potatis, skummig nässel -och potatiskräm, smörstekta nässlor och citrongelé. En hit!

Pubologi

Träkolsgrillad lammsadel med grillad vit sparris, kyndel, dagens vilda örter och en rökt lamm-beurre blanc.

Jag hade ett riktigt trevligt besök på Pubologi, den lilla matsalen som gör att det känns väldigt intimt med personalen och övriga gäster tillsammans med ärliga rätter som nådde högt smakmässigt. Det som stack ut var avsaknaden av tryffel och foie gras, skönt, det behöver inte vara med på varenda meny av högre klass i Stockholm. För jag ihop upplevelsen på Pubologi med prislappen, 550 kronor (plus den dryck du väljer), är det ett fynd i krogstockholm och jag lovar att återvända snart igen!

Vad tycker du om Pubologi?

Ett svar på ”Middag på Pubologi i Stockholm”

  1. Jag gillar Pubologi. Mycket. Är man bara två som ska äta där kan jag rekommendera att man bokar köksbordet för en än trevligare upplevelse. Jag har inte besökt Burgundy, men annars är jag ett stort fan av alla delar av det där ”imperiet” – drink på Tweed, fredagslunch på Djuret, smörgåsbord på Leijontornet eller lagom casual middag med vänner på Svinet under sommaren. Älskar’t.

Kommentarer inaktiverade.