Milkshake från Five Guys – en av New Yorks bästa

Milkshake från Five Guys i New York

Om du bara känner mig lite, då vet du hur mycket jag älskar milkshakes. Förutom att blanda intressanta milkshakes med smak av lussekatt, kanelbulle och semla intar jag en hel del såna mjölkdrinkar när jag reser i USA och senaste New York-resan var inget undantag. Jag hade läst att hamburgerkedjan Five Guys börjat experimentera med milkshakes på några av sina restauranger och några av dem låg i New York. Var bara tvungen att prova!

Milkshake från Five Guys i New York

Till höger i bild ser du milkshakesmenyn och på sedvanligt Five Guys-manér kan du addera så många tillbehör du vill. Basen i milkshaken är vaniljglass och du kan välja om vispad grädde ska tillsättas på toppen, härligt nog får man veta hur många kalorier milkshaken innehåller (det har dock aldrig hindrat mig). Du kan välja mellan choklad, kaffe, körsbär, jordgubbar, jordnötssmör, malted milk (osäker på svenskt ord), saltkola, banan och Oreo. Om du tittar nederst på menyn ser du att man även kan lägga till bacon! Så klart!

Denna första milkshake blev lite mer blygsam svensk än att ha i allting och jag fastnade för choklad och banan. Hur smakade den lilla rackaren då? Riktigt bra! Bra smak och konsistens i glassen, inte för krämig heller. Kanske hade velat ha något mer smak av banan bara. Hyfsat ofta är milkshakes i USA lite för söta, men det var inte Five Guys milkshake i alla fall!

Andra milkshakefavoriter för mig i USA och Kanada är Shake Shack, Dairy Queen, Carl’s Jr/Hardee’s, Five Guys nykomling kvalar helt klart in på den listan! Tittar vi i Sverige finns bara en enda kandidat, Max lyxshake, den är the bomb och det förvånar mig att inte Burger King eller McDonald’s har dylika varianter i sitt utbud.

Vad har du för favoriter?