Misstaget alla gör med ribs

Andreas Ivarsson från In The Kitchen tycker till

Igår var kollegor hembjudna till oss för lite schysst barbecue med ribs, coleslaw, grillad majs, cornbread och lite annat. Ribs är bland det godaste man kan lägga på grillen och dessutom är det inte speciellt svårt heller. Mitt val föll på smörconfiterade ribs som min vän Matgeek tipsat mig om (kommer skriva ett mer ingående inlägg om tillagandet av ribsen snart).

Mänskligheten har utvecklats väldigt mycket senaste hundra åren, vi har åkt till månen, bestigit Mount Everest utan syrgas och en hel del annat. Trots detta gör vi ändå ett fatala misstag varje sommar när set kommer till en så enkel grej som ribs.

Vad är det då för misstag vi alla gör? Torra ribs? Njaaaa. Smaklösa ribs? Näääää. Misstaget vi gör är att vi alltid tror att vi gör tillräckligt med ribs. Än så länge har det inte hänt. Någonsin.

Om man hade gjort en kurva som visade suget efter ribs i relation med antalet tillgängliga ribs hade det sistnämnda aldrig någonsin överträffat det förstnämnda. Finns det ribs så äter man!

Senast igår gjorde jag detta misstag. Strax innan vi skulle äta skrattade jag och en kollega åt hur mycket ribs vi hade och att det skulle bli mycket över. Fett misstag. Det blev inte så. Uppläggningsfatet med ribsen blev fullständigt barskrapat (det var bara några veganska ribs och korvar över). Det blev ingen lunchlåda den här gången heller.

Imorgon bjuder jag på första barbecuereceptet som sedan följs av några till så du har ett gäng till den perfekta barbecun.