Nästa hamburgertrend enligt experten George Motz

hamburgertrend-george-motz

Jag träffade amerikanske hamburgerexperten George Motz tidigare idag, personen bakom bland annat boken Hamburger America och tv-serien Burger Land. Anledningen till att han var i Stockholm var juryuppdrag i Max tävling hamburger-SM (läs mitt inlägg om vinnaren av hamburger-SM 2014) och jag tog tillfället i akt för en snabbintervju.

Tyvärr hade han inte hunnit prova några andra svenska hamburgare än de som han provat på Max, så jag kunde inte få veta vad han hade för favorit i Stockholm. Istället frågade jag honom om vad nästa hamburgertrend är, om vi utgår från att största trenden just nu är ”back to basic”.

– Jag tror att det kommer bli ännu mera basic och fokus på råvarorna. En annan trend som kommer starkt är mindre hamburgare, det är inte alltid man orkar äta en stor jättehamburgare, säger George Motz.

Han höll inte riktigt med mig om att hamburgaren är en hype, i så fall har den pågått i snart hundra år hemma i USA.

Vad tror du blir nästa hamburgertrend?