Snart är det oktober och då också dags för ölhögtiden Oktoberfest. Systembolaget har fått in några stycken Oktoberfestöl och jag plockade några favoriter med mig hem.

St Eriks Oktober är en ny bekantskap för mig och det ska bli spännande att se vad de kan erbjuda. Jag är ett fan av St Eriks IPA och APA bland annat.

Ett steg åt höger är Lagunitas Maximus IPA, det är inte en Oktoberfestöl, men det var en nykomling på mitt lokala systembolag som jag inte kunde motstå från att prova.

I mitten finns enda tysken i sällskapet, en Hacker-Pschorr som jag köpte på jobbresan till Berlin. Jag älskar såna flaskor med den speciella korken på, känns mer hederligt.

Näst sist i sällskapet har vi Mohawk October Unfiltered, den har fått bra omdömen hittills och den ser jag verkligen fram att prova.

Längst ut till höger har vi Samuel Adams bidrag till Oktoberfest, den har jag faktiskt provat redan. Enligt mig håller Samuel Adams-bryggeriet hög klass och så även deras oktoberbrygd, men den här föll mig inte i smaken alls. Näsan var väldigt spännande, lite fruktig och byggde upp förväntningarna, men smaken och finishen var helt stum i jämförelse. Nej, skärpning där Boston!

Vid sidan om dessa drycker kommer jag brygga min egen oktoberbrygd nästa vecka, lite sent, men den hinner bli drickfärdig innan oktober är slut i alla fall. Som humle har jag valt Perle och Hersbrucker.