Folkmassa i baren på Brewdog Bar Stockholm

Brewdog Bar har äntligen öppnat i Stockholm, på St. Eriksgatan i stadsdelen Kungsholmen för att vara exakt. Jag var på Brewdog Bar på premiärkvällen för någon vecka sedan.

Skylt på Brewdog Bar i Stockholm

Mitt i Stockholms sunkhaks-mekka ligger Brewdog Bar Stockholm, en välkommet tillskott för alla som inte är superfrälsta av att sitta och hinka ”billigare-än-Mariestads-öl-öl”. Jag har tidigare besökt Brewdog Bar i London (den i Camden) och inredningen där liknar den i Stockholm. Det är mycket tegel, kakel och mörka väggar med Brewdog-loggor hit och dit.

Lite extra kul är Brewdog Bars toaletter som var och en är specialinredda (Chuck Norris, öl och Super Mario Bros är några teman), sånt gillar jag.

Glas med öl

Denna premiärkväll kunde jag inte motstå Brewdogs specialöl Hello! My Name Is Ingrid, alla (typ) svenska ölnördars favorit. Om du har missat Ingrid så är det en dubbel-IPA med smak av hjortron som gör den helt fantastisk.

Tittar man på ölmenyn så hittar du förutom massor av öl från Brewdog också öl från andra hantverksbryggerier. Magnus Svensson (en av delägarna på Brewdog Bar Stockholm) sa i min podcast med honom att det kommer vara mycket fokus på svenska bryggerier.

Hamburgare och inlagd gurka på porslinstallrik

Friterade lökringar i en stålkorg

Till min öl tog jag en hamburgare som serverades med inlagd gurka och friterade lökringar med god dippsås vid sidan. Burgaren var inte speciellt dyr om du frågar mig, 135 kronor är inte speciellt farligt. Jag väntar med att recensera hamburgaren tills jag har provat den fler gånger dock.

Sammanfattningsvis så är Brewdog Bar Stockholm en riktigt trevlig barupplevelse och det blir många besök för mig framöver. Stället utgör också en härlig (hipster-) triangel tillsammans med köttkrogen AG och hamburgerhaket Flippin’ Burgers, två ställen som också ligger i närheten.