Ölet som ger Putin en känga

Den här veckan invigs vinter-OS i Sotji och lagom till det passar skotska mikrobryggeriet Brewdog på att ge Vladimir Putin en känga. Ölet heter Hello, my name is Vladimir och så här säger beskriver Brewdog ölen:

Hello, my name is Vladimir. I am a beer for uber hetero men who ride horses while topless and carrying knives. I am a beer to mark the 2014 Winter Olympics. But I am not for gays. Love wrestling burly men on the Judo mat or fishing in your Speedos? Then this is the beer for you!

Ölen är alltså ett ställningstagande mot de sjuka anti-gaylagar som Ryssland infört och 50 procent av vinsten på ölförsäljningen kommer skänkas till organisationer som jobbar för att motverka sådan trångsynthet.

Själva ölen Hello, my name is Vladimir är en dubbel-IPA smaksatt med Limmonik-bär (ett bär som växer i östra Ryssland och norra Kina vad jag förstår efter att ha läst om det på Wikipedia) som har en citrusaktig smak. Limmonik-bär sägs öka den sexuella prestationen och därför skickar Brewdog en låda till Kremlin så Putin kan få smaka lite.

Om du vill prova Hello, my name is Vladimir så kommer Brewdog Bar i Stockholm snart ta in den!

Vad tycker du om politiska ställningstaganden när det gäller öl och mat?