Omnipollo och Grönstedts Cognac samarbetar

Omnipollo Hypnopompa

Svenska fantombryggeriet Omnipollo och Grönstedts Cognac har sedan ett år tillbaka ett spännande samarbete, resultatet är en fatlagrad imperial stout. Omnipollo Hypnokompa har fått ännu mer smak efter att ha lagrats på ekfat från Grönstedts Cognac i sex månader, vilket ska ha tillfört bland annat toner av torkad frukt och ännu mer vaniljtoner. Redan från början sticker Hypnokompa ut ordentligt, den är nämligen smaksatt med mängder av marshmallows och tahitiskt vanilj!

Tillsammans med några andra öl- och dryckesjournalister provade jag Omnipollo Hypnokompa på The Flying Elk i Stockholm. Jag hittade kraftiga toner av kaffe, rostat bröd och choklad tillsammans med vaniljtoner och kryddig sötma i ölet. Trots en alkolholhalt på 11 procent smakar Hypnokompa inte speciellt starkt och sötman blir inte för mycket.

Jag passade också på att prata med Omnipollo-duon Henok Fentie och Karl Grandin om deras projekt Omnipollo Bar, de hade en del nytt att berätta. Deras mål är att baren ska öppna innan året är slut och baren måste spegla det vi förknippar med Omnipollo (kreativitet och konstnärlighet tänker jag på).

Om du vill prova Omnipollo Hypnokompa finns den att dricka bland annat på The Flying Elk och 2 maj släpps 1 512 flaskor på Systembolaget för 69 kronor styck.

Omnipollo Nebulution

Om du är sugen på mer Omnipollo körs en hel del gästkranar så långt det räcker på The Flying Elk, på bilden ser du helt nya Omnipollo Nebulution (en dubbel Nebuchadnezzar!!!).