För cirka två år sedan besökte jag hamburgerhaket Rockin Burgers i Bromma, den kanske sämsta hamburgerupplevelsen jag haft nånsin när jag ser till service och smak. Besöket utmynnade i en riktig sågning, något jag sällan gör, men den här gången gjorde jag det.

För cirka ett år sedan fick jag två kommentarer från ”Marcus”. Först skrev han att han var ny ägare till Rockin Burgers och välkomnade mig in. En stund senare, 6 minuter alltså, skrev han en kommentar till:

Tror bara att ni mer eller mindre fick ett dåligt bemötande,
Speciellt du Andreas, då jag fick höra att du ville ha en burgare gratis och det blev lite tråkigt där, därför blev du ledsen och skrev så,
Obs endast vad jag hörde,

Men som sagt jag är ny ägare till stället och ni alla är välkomna för god käk!

Jag bemötte den kommentaren direkt och lyfte fram att det var en lögn han fått höra och nu insinuerade om. För någon månad sedan fortsatte det igen med fler kommentarer från Marcus och han började dessutom mejla mig. Han beklagade sig över att stället knappt går runt och att min recension är ett hinder, han bad mig plocka ner texten. Att plocka ner en text efter påtryckningar från en restaurangägare är inget jag vill göra, men jag ville ändå vara lite snäll och skrev in en text i början av recensionen om att de bytt ägare sedan jag var där och att jag snart skulle dit och prova igen.

I hans nästa mejl ber han mig att jag inte ska skriva om hans hamburgare ifall den inte skulle falla mig i smaken, istället vill han att jag ska berätta hur jag han kan göra den bättre. Och när jag ska gå dit ska jag hälsa att Marcus bjuder på burgaren.

 

Vad fan är detta? Först insinuerade han om att jag ville ha en burgare gratis och jag svarar honom att det inte är sant. Men det här mejlet tar ändå priset.

Hur bra är hamburgarna nu då? Jag vet inte och jag blir inte så sugen på att åka dit alls. Marcus beteende är riktigt juvenilt och oprofessionellt. För bara någon månad sedan var det dessutom någon som kommenterade på bloggen om att hamburgarna inte hade blivit bättre heller. Jag ifrågasätter skarpt påståendet om att hamburgerhaket är ”bland stans godaste burgare och har aldrig fått onda kommentarer”.

Är jag för hård, eller vad tycker du? Jag vet redan vad Marcus tycker.

Tips till Marcus:

Du ville ha tips från mig och det ska du få.

1. Om restaurangen du äger har en belastning på grund av namnet, byt namn. Energin du lagt på att insinuera om att jag ville ha en gratis hamburgare och dina påtryckningar för att jag ska plocka ner sågningen borde du lagt på att göra bättre hamburgare.

2. Googla exempelvis Stockholms bästa hamburgare och besök några av de ställena, då får du en fingervisning om hur en bra hamburgare borde vara.