kebab-hakepi-linköping

25 december varje år åker jag med min fru och hennes familj till Linköping för att äta kalkon hemma hos hennes mosters familj, i år gjorde vi det till en liten minisemester med övernattning i Linköping. Juldagen är hemvändardagen nummer ett och säkert en av dagarna på året då kebabkonsumtionen peakar, vad passade då bättre än att testa den östgötska pärlans bästa kebabhak?

Efter tips från min frus kusiner fastnade vi för Hakepi på Ågatan och det var där vi avslutade denna kväll med varsin liten kebab i bröd. Många vilsna själar där ute tror att kebab är alltid kebab, var du än äter den i Sverige. Det är så himla fel det bara kan bli, varje landsände och småstad har sina egenheter som bara traktens infödingar kanske förstår. Ofta är den stora skillnaden såserna till kebaben och klassikern Hakepi serverade en röd chilisås och hamburgerdressingsliknande sås (sic!).

Efter att ha provätit denna lokala delikatess kan jag konstatera följande: 1. Hamburgerdressing och kebab är inte helt fel. 2. Hakepis kebab är väldigt slabbig (lite ambivalent till det). 3. Köttet är troligen inte av högre kvalitet och innehöll mycket peppar.

Hakepi på Ågatan i Linköping var en intressant kebabupplevelse och troligen något min store förebild Anthony Bourdain hade älskat om han fått prova.

Var tycker du att man äter Sveriges bästa kebab? Och vad är din hemstads lokala twist på kebab?

2 svar på ”På kebabutflykt i Linköping – en unik upplevelse”

  1. Jag är lite nyfiken vilket kebabställe du föredrar i Karlskrona? Jag gillar michels, men det är nog mest för deras kycklingkebabsallad. God, riklig portion och om man bara kommer ihåg att be om såsen sidan om så blir det inte så slabbigt.

    Jag är från Kalmar och vi gick nästan alltid till Kebaben, men även Olgas om inte jag minns fel… Men konstigt nog var inte kebaben nattamat när jag var student. Vi tog ofta en nachostallrik på KM innan de stängde köket…

  2. Finns ingenting som slår skånsk kebab, som är gjort på fläskkött istället för nötkött. Det är mer som grekiska gyros, mycket smakrikt och saftigt till skillnad från de ”slamsor” som tyvärr verkar vara det enda man får tag på här i Stockholm.

Kommentarer inaktiverade.