Så gör du perfekta hamburgerbröd

Perfekta hamburgerbröd

För några veckor sedan skulle jag bjuda kollegorna på hamburgare och då ville jag ha perfekta hamburgerbröd. Vad skulle jag välja? Brioche, potatisfrallor eller kanske rent av Flippin’ Burgers-brödet? Jag frågade Stefan från Bun Meat Bun om deras bröd och glädjande nog hade han tagit fram ett nytt recept som han inte hunnit publicera, förrän nu.

Jag tittade på receptet och var ärligt talat lite skeptisk till att det skulle vara så fantastiskt. Ingredienserna var helt vanliga, det var väldigt lite smör i och inga ägg. Det enda som stack ut var att man kokade en redning på mjölk och lite av mjölet innan degen påbörjades. Sagt och gjort bakade jag hamburgerbröden efter receptet och väntade tills jag provsmakade. Hur var det då? Svampigt (på det sättet man vill ha det) och härligt inkråm som perfekt harmonierade med den mjuka köttpucken och som dessutom fångade upp köttsafterna. Jag kände då att jag lyckats att baka perfekta hamburgerbröd. Det var också samma bröd (men i korvbrödsform) som jag använde till mina lobster rolls som du måste prova!

Om du vill testa receptet som kommer göra dig till en drottning/kung vid sommarens hamburgergrillningar så kan du se Stefans video här nedan och receptet som finns på Hamburgare.org.

Vad brukar du använda för hamburgerbröd?