Podcast med Nour El-Refai

Podcast med Nour El-Refai

Dags för elfte avsnittet av podcasten och jag har pratat med skådespelerskan Nour El Refai som nu är aktuell som programledare i Melodifestivalen och i tv-serien Söder om Folkungagatan. Men vi pratade om något helt annat än schlager och Söderhipsters, Nour kallar sig för livsnjutare och whiskey är passionen nummer ett för henne, hon lockades av det balla och manliga i drycken. Den första whiskyn var en Famous Grouse.

Nour hatar bourbon, eller det amerikanska snusket som hon kallar det, favoritwhiskeyn är en 17-årig Balvenie Single Malt från Skottland.

Vi satt hemma hos Nour och pratade om olika nörderier i nästan två timmar, men jag lyckades klippa ner det till strax över timmen. Jag älskar att höra Nour berätta om vad som är så fantastiskt med whiskey.
Det är inte bara whiskey som gäller för Nour, hon lagar också väldigt mycket mat. Nour började utforska maten först när hon flyttade hemifrån och

Utan att jag egentligen hade planerat det så gled vi in på genusfrågor kopplat till whiskey och mat, jag fick höra om hur Nour upplever det som ung kvinna inom whiskeyvärlden.

“Och så det fokuset som blir om man sticker ut. Om man kommer in som en stor rosa elefant och ska dricka whiskey, då kommer de lägga fokus på mig för att de vill kompensera att det är massa män. Då blir det plötsligt att jag får ett fokus som jag inte vill ha.”

Om du inte orkar lyssna på hela podcasten så kan du börja ungefär 31 minuter in, då börjar vi prata om genus, klass och jämställdhet.

Hoppas du gillar avsnittet, berätta gärna vad du tycker om avsnittet med Nour El-Refai.

Hur lyssnar man på podcasten?

Det smidigaste är att ladda ner avsnitten till mobilen, då laddas varje avsnitt ner automatiskt. Om du har Iphone rekommenderar jag inbyggda Itunes och använder du Android är Podkicker mitt tips. När du laddat ner appen ska du bara börja prenumerera också och det gör du med länkarna här nedan. Självklart kan du också lyssna direkt under respektive avsnitt.

Podcasten i Itunes

Podcastens rss-länk som du kan använda i bland annat Podkicker

Direktlänk till mp3-filen

Tidigare avsnitt hittar du på In The Kitchens ”gamla” sajt tills vidare.

3 svar på ”Podcast med Nour El-Refai”

Kommentarer inaktiverade.