Podcast om barnslaveri och choklad

anna-sofia-winroth

I avsnitt 16 av min podcast får du lyssna på min samtal med Anna-Sofia Winroth, chokladmakerska och kakaobonde som ofta är jävligt arg enligt henne själv.

Vi pratade mycket om mänskliga rättigheter inom kakaobranschen, vad som är riktigt bra choklad och vad som är riktigt usel choklad, Anna Sofia namnger några svenska märken som vi borde bojkotta.

Det blir inte bättre inom kakaoindustrin, barnslaveri är fortfarande utbrett, men vi konsumenter kan göra något för att det ska bli bättre säger Anna-Sofia Winroth under intervjun.

Hur lyssnar man på podcasten?

Det smidigaste är att ladda ner avsnitten till mobilen, då laddas varje avsnitt ner automatiskt. Om du har Iphone rekommenderar jag inbyggda Itunes och använder du Android är Podkicker mitt tips. När du laddat ner appen ska du bara börja prenumerera också och det gör du med länkarna här nedan. Självklart kan du också lyssna direkt under respektive avsnitt.

Podcasten i Itunes

Podcastens rss-länk som du kan använda i bland annat Podkicker

Direktlänk till mp3-filen

Tidigare avsnitt hittar du på min nya samlingssida för podcasten.

5 svar på ”Podcast om barnslaveri och choklad”

  1. Mycket intressant, jag kände inte till detta alls förut. Kommer verkligen tänka mig för innan jag köper choklad igen.

    Tack så mycket för podcasten också, jag tycker att den är väldigt, väldigt bra. Jag gillar att du gör en sammanfattning innan själva interjun. Jag tycker också att du är väldigt bra på att ge utrymme till den du intervjuar. Jag har lyssnat på alla dina intervjuer och fått ut väldigt mycket från dem. Det är min favoritunderhållning på långpromenader.

  2. Stjärna till er!!

    Skönt att det finns människor som ser problematiken med Rättvisemärkt. Fair Trade city är både bra och dåligt -men problematiken får man inte nämna utan att bli utfryst. Låter bra och är en fin tanke, men vad betyder detta egentligen! Att kommuner i Sverige går in med resurser till en särskild produkt med en viss märkning, är inte rätt. Detta gynnar i många fall industriell produktion som får ytterligare en ny arena för sina varor. Företag som tvättar sina varumärken med lite Fair Trade produkt utöver barnarbetet. Alla odlare som inte har råd med certifiering, och kanske satsat på kvalitet istället för märkning… de får inte synas på samma villkor i en Fair Trade city. Måste finnas andra sätt för kommuner att gynna Rättvishandel.

    Heja er!
    /ChokladJenny

Kommentarer inaktiverade.