Räkmacka i Karlskrona

Räkmacka i Karlskrona

Som du vet äter jag alltid en massa saker och så är det även när jag är i min hemstad Karlskrona. Min mamma tjatar alltid om att vi ska prova en räkmacka i Karlskrona, mer exakt den som serveras på Saltö Fiskhall. Vore också intressant att veta om det är Karlskronas bästa räkmacka, tipsa gärna om fler ställen. Igår var det dagen D och dags att prova västkustmackan i sydostkustpärlan Karlskrona.

Skulle räkmackan leverera eller hade min mamma noll koll? När vi kom dit i eftermiddagssolen var det smockat med folk, ett första bra tecken. 95 kronor kostade räkmackan som presenterades väldigt blygsamt på en lapp i luckan. Efter lite mer än tjugo minuters väntan kom den in. Att kalla det räkmacka var nog att ta i, snarare var det ett torn av räkor (generöst som fan med räkor alltså) ståendes på lite bröd.

Räkmacka på Saltö fiskhall i Karlskrona

Räkorna var riktigt spänstiga och fina. I övrigt var det lite majonnäs och kokt ägg nederst i tornet. Brödet var en vanlig tekaka typ. För 95 kronor var det verkligen mycket för pengarna, men räkmackan hade blivit så oerhört mycket bättre om det varit ett bra bröd som bas. Restaurangen ligger i Karlskrona, varför inte köra en skiva smörstekt Ankarstock (lokalt rågbröd) som botten? Saltö Fiskhall får lite extra plus för det härliga läget med utsikt över Björkholmen och yttre skärgården.

Vad är en bra räkmacka för dig?