Ramen Ki-ramen

Här kommer ännu en restaurangrecension och den här gånger står japanska nudelrestaurangen Ramen Ki-mama på programmet.

Min chef har snackat om stället på Birgerjarlsgatan, Stockholm i säkert två veckors tid, av någon anledning (kanske för att det är bra mat…) har han varit där 3-4 gånger under den perioden. Idag hängde jag på till denna opretentiösa restaurangen som knappt ens syns från utsidan.

Ramen Ki-ramen

Väl inne på restaurangen får vi in en meny i fotoalbum-stil (!), bild på alla rätterna och kort beskrivning. Till slut fastnar jag för Wantan Men (nudlar i sojabuljong, räk- och fläskfärsknyten och purjolök) och vi tar in en skål med kimchi att tugga på innan maten.

Jag får in maten i en djup jättetallrik och vid sidan om får jag någon sorts chilipasta/sås (som jag dock glömmer bort att äta så mycket från). Det doftar jättegott och det är superbra med nudelsoppa en sån här regnig och blåsig dag i Stockholm. Degknytena är helt okej, men är inget man skriver hem om direkt. Kombinationen med buljongen, nudlarna, purjolöken, sockerbönorna och skogsöronen (det svarta på bilden, en skogssvamp) är jättebra. Jag går från Ramen Ki-mama väldigt mätt, men utan att det blev för mycket. Jag kan verkligen rekommendera Ramen Ki-mama om du har vägarna förbi.

Ett svar på ”Ramen Ki-mama, Birgerjarlsgatan 93 i Stockholm”

Kommentarer inaktiverade.