Avocado Love

Om man äter texmex hemma så är guacamole ett stort måste och den bästa guackan gör du själv med några få ingredienser.

I många år hade jag svårt för avocado och därmed även Guacamole. När jag träffade min nuvarande sambo så förändrades det, hon hade skrivit en d-uppsats om avocadons förruttnelseprocess (sic!) och lyckades övertala mig om grönsakens förträfflighet. Det finns ungefär lika många recept på Guacamole som det finns hipsters på Söder, hundskit på Östermalm, Foppatofflor på Ikea en regnig sommardag, etc…. (tror du fattar vart jag vill komma), men vad är egentligen Guacamole?

Guacamole består av mosad avokado som blandas med exempelvis lök, vitlök, tomat, färsk koriander och citronsaft eller saft från lime, chili och kryddor. Källa: Wikipedia

Alltså är Guacamole en röra med avocado som bas och mer eller mindre av övriga ingredienser. Just min guacamole är väldigt enkel och det är avocadosmaken jag är ute efter. Du kan givetvis pimpa receptet med chili eller andra kryddor om du vill, men börja basic så att du vet vart du vill komma. Jag hatar dessutom koriander, den tvålsmakande växten som Gud glömde.

Ingredienser per person

1 avocado
0,5 tomat
1 vitlöksklyfta
juice från lime eller citron

Så här gör du

1. Skär itu avocadon och häll det i en skål.

2. Pressa vitlöken i skålen.

3. Hacka tomaten rätt smått och lägg ner i skålen.

4. Blanda alltsammans med en gaffel, jag själv föredrar lite större bitar av avocado, men blanda tills du själv är nöjd.

Texas Chili

5. Ät gärna Guacamolen till mitt recept på Pulled pork eller Texas Chili.