Recept på grymt god kladdkaka

Kladdkaka med grädde

Jag tänkte bjuda på det bästa receptet på kladdkaka (min frus egna). Egentligen är det bara en sak som är svår med kladdkaka, att få den kladdig. Hemligheten där är att inte ha för hög temperatur i ugnen och istället låta kakan stå inne en längre stund. Om du vill ha en ursäkta att baka kakan så passar 7 november extra bra eftersom att det är Kladdkakans dag då. Läs gärna också mitt inlägg om skillnaden mellan kladdkaka och brownie.

Ingredienser

2 ägg
3 deciliter socker
100 smält smör
1,5 deciliter vetemjöl
4 matskedar kakao
1,5 teskedar vaniljsocker (inte någon jävla vanillin!)

Bakform
Ströbröd

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker tills det blir fluffigt (eller poröst som det står i många kokböcker…).

3. Pensla bakformen med lite av smöret och strö ut ströbrödet.

4. Blanda i resten av ingredienserna i blandningen med ägg och socker.

5. Häll i smeten i den bröade formen och sedan gräddar du kakan i ugnen mellan 15 till 35 minuter (den längre tiden gäller i till exempel äldre gasugnar). Känn gärna med en sticka om du är osäker på tiden.

6. Ät kladdkakan med nyvispad grädde.

2 svar på ”Recept på grymt god kladdkaka”

  1. Hej
    Blir den verkligen kladdig om den är inne så länge? Jag gör Maria Öhrs recept. Gjort den måna gånger,prövade mig fram. 200 grader 16-17 min blir det perfekt kladdig. Borde våga testa din med -:))

    1. Bra poäng Gülay! Jag dubbelkollade med min fru och den långa tiden gäller för gasugnen i vår förra lägenhet, jag har justerat det lite nu, hoppas det är okej.

Kommentarer inaktiverade.