Flankstek på restaurang Gro i Stockholm

Restaurang Gro är en ny restaurang i Stockholm, enkel och ärlig mat med grönsaker i fokus enligt grundarna Henrik Norén och Magnus Villnow.

Området runt Sankt Eriksplan har många lunchrestauranger, tyvärr inte så många som är särskilt bra. Krögarduon Henrik Norén och Magnus Villnows nya restaurang Gro är ett välbehövligt tillskott. Kockarna har tidigare jobbat på bland annat F12 och Rolfs kök, som jag förstår det är detta deras första egna restaurang.

Gro är en liten restaurang med 20 platser och till att börja med erbjuder man lunch varje dag mellan 11.30 och 14.00.

De inledande veckorna har det rätt ofta varit kö för att komma in, nyhetens behag i kombination med mat i hög klass? Inför mitt besök höll jag tummarna för det sistnämnda.

Kock jobbar inne på restaurang Gro i Stockholm

Restaurangen ligger på en av de ocharmigaste ställena i Stockholm, mitt på vältrafikerade Sankt Eriksgatan, när jag kom in på Gro tänkte jag dock inte på det. Inredningen är väldigt avskalad och ljus, känns modernt och maten är i fokus. Restaurangens logga är skriven på tusch på brunt maskeringspapper, hade kunnat bli väldigt taffligt, men det funkar här.

Gro kör en dagens rätt och några alternativ som byts varje vecka, när jag var där bjöds det på flankstek med squash, tomater och dragonmajonnäs.

Pale Ale från Gamla Enskede Bryggeri och en smör på en sten

Innan maten kom in på bordet fick vi in ett vitt surdegsbröd med smör. Det mest spännande på dryckeslistan var en lättöl från Gamla Enskede Bryggeri, beställde in den. Det var en pale ale som smakade riktigt bra, kanske den godaste lättölen jag druckit.

Maten som kom in vilade i en halvdjup tallrik; flankstek, squash, tomater, dragonmajonnäs som låg i en buljong med lök på toppen.

Lunchhungrig som en varg undrade jag om jag verkligen skulle bli mätt, inga problem skulle det visa sig. Flanksteken var riktigt mör och tillsammans med de tillagade grönsakerna och dragonmajonnäsen doppade i buljongen smakade det fantastiskt. Dragonmajonnäsen fick mig att tänka på en kall, lite fräschare bearnaisesås. Grönsakerna hade en mjuk konsistens utan att vara för lös. Efter att ha ätit upp allt på tallriken doppade jag lite bröd i den goda buljongen, härlig avslutning!

Jag kommer garanterat gå till restaurang Gro flera gånger och för bara 100 kronor anser jag det som ett riktigt lunchfynd.

4 svar på ”Restaurang Gro, Sankt Eriksgatan 67 i Stockholm”

  1. verkligen bra lunchrestaurang! de ska ju öppna för middagsgäster i höst hörde jag, då kommer det att vara setmenyer med flera rätter som man kan välja mellan.

  2. Fler bra tips i en kilometers radie är Nilson och Åberg, Bellavue, samt kanske Stockholms bästa wok asiat Mamaduo!
    Att testa den sist nämnda är ett måste! Fantastisk att man kan lägga så mycket kärlek och debitera endast 89 kronor. Maten är extremt vällagad och smakrikt.
    St Eriksgatan nummer 6.

Kommentarer inaktiverade.