Lamm på Hedone i London

Hedone är en restaurang i London som har en Michelin-stjärna, extra intressant är att en svensk, Mikael Jönsson, driver stället.

Hedone ligger i London-förorten Chiswick (du tar dig enkelt dit med tunnelbana, hoppa av vid stationen Chiswick Park) och efter att ha besökt den kan jag verkligen rekommendera dig ett besök nästa gång du är i London.

Kortfattat är Hedone en restaurang som drivs av svensken Mikael Jönsson, en entusiastisk matbloggare som gjorde det många av oss drömmer om, startade en restaurang alltså. Tidigare i år belönades hans arbete när han fick en Michelin-stjärna och restaurangen finns även på listan The World’s 50 Best Restaurants 2013.

När jag var på Hedone fanns tre olika middagsalternativ: trerättersmeny för 55 pund, avsmakningsmeny för 75 pund och vad man kallar för Carte Blanche för 95 pund. Jag och min polare valde trerättersmenyn, kändes lagom denna gången.

Köket på Hedone i London

Våra platser var i baren med utsikt över det öppna köket där Mikael Jönsson och hans personal sprang runt. Jag gillar att sitta på såna platser, kul när det händer något och man kan se när rätterna byggs upp.

Snacks på Hedone i London

Före vår mat fick vi in tre små snacks (den ena saknas på bilden…) i form av canapéer, fruktmarmelad och ett ostigt kex i mitten och knäckebrödsliknande med en fiskröra (smakade som om Kalles kaviar hade varit en produkt gjord från grunden).

Pilgrimsmusslor på Hedone i London

När det gäller de olika rätterna fanns flera alternativ till varje, till förrätten valde jag pilgrimmsmussla med krämigt skum. Det smakade helt fantastiskt i min mun, musselköttet med det krämiga skummet och den gröna röran.

Ägg på Hedone i London
Min polare valde förrätten med äggfokus. En gula som långkokats och det vita var en majonnäs på vitan (tror jag).

Short ribs på Hedone i London

Till varmrätt valde jag short ribs som kokats länge och blivit väldigt mör och god, det serverades med potatispuré, morötter, lök och sås. Köttet smälte i munnen och tillsammans med purén, grönsakerna och såsen smakade det mycket bra! Kanske tolkar jag in för mycket, men jag ser rätten som Mikael Jönssons hyllning till vår svenska kött, potatis och brunsås.

Köket på Hedone i London

Chokladdessert på Hedone i London

Dags för dessert efter varmrätten. Våra platser var närmast stationen där desserterna förbereddes och jag bestämde mig tidigt för vad jag ville ha. Mitt val föll på en chokladmousse med vaniljglass och kex med pulveriserat hallon. I teorin lät det som en riktig höjdare och det levererade också ordentligt. Riktigt mäktig chokladmousse och god glass som passade bra ihop med hallonsmaken.

Äppledessert på Hedone i London
Min polare valde en dessert som var inspirerad av äpplepaj.

Sammanfattningsvis så var det en riktigt bra restaurangupplevelse på Hedone. Väldigt bra mat tillsammans med en i sammanhanget låg prislapp gör att jag verkligen kan rekommendera restaurangen.

Du kan boka bord direkt på Hedones hemsida.