Tomatsallad med buffelmozzarella och basilika från Pocket
Restaurang Pocket på Norrlandsgatan 31 i Stockholm är bakfickan till restaurang Pontus som ligger alldeles bredvid.

Trots att jag nästan är stamgäst på Pontus dröjde det flera månader innan jag besökte Pocket för första gången. Nytillskottet på Norrlandsgatan, ett stenkast från Stureplan, är Pontus Frithiofs tolkning av en prisvärd bistro.

Bilderna i detta inlägga är från mitt andra besök på Pocket. Vid första besöket åt jag deras Havets wallenbergare, en rätt som kändes lite tråkig om jag ska vara ärlig.

Västerbottenquiche toppad med nystekta kantareller från Pocket
Vid detta besök började vi med varsin förrätt, jag tog tomatsallad med buffelmozzarella och basilika, medan min fru tog en Västerbottenquiche toppad med nystekta kantareller.

Tomatsalladen var verkligen generöst tilltagen, nästan hantverkarlunchmässig i sin storlek. God mozzarella toppad med olivolja, smakade bra i kombination med tomaterna, basilikan och rödlöken. En bra förrätt!

Min fru tog som sagt en Västerbottenquiche, snyggt serverad i en liten gjutjärnspanna. Den smakade också bra, men jag vete fasiken om jag kan kalla det för quiche, snarare var det en kraftigare omelett med Västerbottensost.

Styrkan med Pocket är väldigt bra priser om jag väger det mot kvaliteten på maten, de flesta skulle kunna äta där någon kväll i veckan utan problem. Det tråkiga enligt mig med Pocket är huvudrätterna, av någon anledning har inte huvudrätterna tilltalat mig vid mina båda besök.

Vad gör man då? Då flyttar man över sitt bord till Pontus matsal och beställer in Stockholms bästa Toast Skagen.

Toast Skagen från Pontus

För en perfekt kväll under Pontus Frithiofs vingar börjar du alltså med förrätter och vin inne på Pocket innan du flyttar över till matsalen och avslutar med huvudrätt. Om det finns plats kvar i magen erbjuder Pontus en riktigt trevlig marängsviss.