Restaurang Sjörök i Karlskrona

När jag besökte min gamla hemstad Karlskrona för ett tag sedan gjorde jag en trevlig upptäckt, Restaurang Sjörök nere i hamnen.

Som så många andra småstäder saknar också Karlskrona bra restauranger, bortom pizzeriorna finns inte mycket att hetsa upp sig över. Klassiska Två rum & kök som kört samma koncept i ungefär 200 år har varit det stället som haft bäst renommé, nu har det stället fått konkurrens.

Restaurang Sjörök ligger nere i hamnen med utsikt över skärgården (självklart tog jag ingen bild på det… men du får lita på mig). Restaurangen är inte helt ny, men jag har inte hunnit besöka den tidigare.

Menyn är rätt så varierad, men den innehåller rätt så mycket fiskrätter, vilket jag verkligen tycker är bra med tanke på var restaurangen ligger. Jag inbillar mig också att menyn byts ut ibland, vilket de flesta menyer hos konkurrenterna inte görs.

Vi var och käkade där på alla hjärtans dag och vi fastnade för grillad flankstek med bakad potatis och chilibearnaise. Flankstek är en av mina favoriter och det var dags för att se vad Sjörök kunde leverera.

In kom en tallrik med flanksteken fint uppskuren och bra mediumgrillad, bakad potatis, rostad morot och palsternacka, grillad tomat och en liten bytta med chilibearnaise. Inte snyggaste uppläggningen jag sett, men det var ändå rent på tallriken.

Hur smakade flanksteken då? Jo tack, det var jättefint kött som grillats fint med en lite glazerad yta. Tillbehören var jättebra om vi bortser från chilibearnaisen. Såsen var inte dålig, men inte heller bra, kändes som att den inte var nytillagad och jag saknade chilisting.

Sammanfattningsvis så är Sjörök en bra restaurang och nästa gång det bär ner till Karlskrona blir det nog ett besök till. Det jag inte tog upp är att restaurangen har ett jättebra utbud av olika öl från mikrobryggerier samt St. Eriks IPA på fat, det är plus i min bok.

Spana gärna i Sjöröks hemsida för mer info, www.sjorok.se.

Bonusbilder från när jag käkade lunch dagen efter

Restaurang Sjörök i Karlskrona

Bardisken med lite olika ölsorter uppradade och salladsbuffé till höger.

Restaurang Sjörök i Karlskrona

Jag käkade en pizza med räkor och köttfärs med ruccola på toppen. En god pizza, men lite väl mycket ost om du frågar mig.

Restaurang Sjörök i Karlskrona

Starkölslunch. En humlig rackare från Green Flash Brewing Company i San Diego, Palate Wrecker. Riktigt god.

3 svar på ”Restaurang Sjörök i Karlskrona”

  1. Välkommen till PARKEN Cafe Bar o Bistro nästa gång du kommer till Karlskrona. Tror att även detta kommer att falla dig i smaken

  2. Va nere och käkade där igår och blev måttligt imponerad. Kraftigt överstekt hälleflundra efter en felbeställning som resulterade i en duell med kyparen om vad jag egentligen hade beställt.

    Om man sen får frågan om vad man tyckte om maten och svarar ”måttligt imponerad” så brukar det normala beteendet vara att ta reda på varför men inte i det här fallet.

    Ligger man på 250 spänn för en huvudrätt så borde kvalitén vara betydligt högre.

    Möjligt att det här va en engångsföreteelse men jag är tveksam

Kommentarer inaktiverade.