Reuben Sandwich – den mest överarbetade mackan jag gjort

sous-vide-corned-beef

Min utforskning av sous vide fortsätter och just nu provar jag att göra den hajpade Reuben Sandwich med hjälp av min cirkulator. En Reuben Sandwich verkar inte vara något supergenomarbetat, det är ju bara lite bröd, surkål, Russian dressing, ost och corned beef. Det sistnämnda är något som tar väldigt mycket tid!

Corned beef är det viktigaste i en Reuben Sandwich och förenklat är det brisket (eller spetsbringa, som det heter på svenska) som rimmats och kryddats med bland annat lagerblad, ingefära, kryddpeppar, senapsfrön och korianderfrön.

Rimningen tar en vecka och det är verklig jobbig väntan, under tiden hinner man ifrågasätta vad man egentligen sysslar med. Så mycket jobb för en liten macka.

corned-beef-1

Jag utgick från Serious Eats recept på corned beef och så här såg den ut efter rimning i sju dagar. Förutom vanligt salt hade jag också i nitritsalt, något som ska förhindra köttet från att bli grått.

corned-beef-2

Efter rimningen spolades köttbiten i kallt vatten så alla kryddor försvann (kanske dumt att tugga massa kryddpeppar, lagerblad och korianderfrön).

corned-beef-3

Så här blev den efter spolningen, rätt oaptitlig faktiskt. Efter 10 timmar på 82 grader i sous vide-badet hoppas jag att den ska vara lite mer aptitlig. Fortsättning följer.