Cheeseburgare på Lily's Burger

Jag har varit på nya hamburgerhaket Lilys Burger i Stockholm och här kommer mina intryck från första besöket.

Utanför Lily's Burger

Några minuter efter att jag kom till Lilys Burgers small det till med folk, jag hann dock tinga ett bord. Lily’s Burger är Kungsholmens senaste hamburgerhak som frossar i 1950-tal och skådisen Mahmut Savukci (spelade bland annat Abdul Karim i Snabba Cash) ligger bakom stället.

Inne på Lily's Burger

Inredningen på Lily’s Burger är väldigt 1950-talsretro, men det känns inte så äkta. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det, men det blir liksom för mycket med en miljon (nu överdriver jag) Coca Cola-skyltar på väggen, känns lite plastigt, på ett dåligt sätt.

Vid mitt bord denna dag satt (eller stod om man ska vara noggrann) Stefan från Hamburgare.org, jag och Tobias. Vi bestämde oss för ett litet experiment, att inte avslöja någonting om vad vi tyckte om burgaren där och sedan skriva vars en recension, något slags blindtest alltså.

Det var väldigt vågat att köra lunchöppet första dagen man hade öppet, utan ett väloljat maskineri skulle det kunnat bli totalt kaos. Riktigt så illa var det inte. Men nästan.

Lunchen hade ett väldigt enkelt upplägg, man valde vanlig hamburgare, cheeseburgare eller vegoburgare, när man fått burgaren plockade man på tillbehör själv. Bland tillbehören fanns dressing, coleslaw, bacon, champinjoner, pico de gallo och lite andra prylar.

Jag valde en cheeseburgare och satte mig och väntade. Det tog en bra stund innan jag fick min burgare och den här premiärdagen verkade det inte som att personalen hade allt under kontroll.

Det var fullt på med burgare på stekbordet, men däremot körde man osten på cheeseburgare under en värmare för att få den smält, det åt troligen upp väldigt mycket tid. Det hade troligen varit smartare att dra på osten efter att man vänt burgaren första gången, men vad vet jag, jag har aldrig drivit ett hamburgerhak.

Efter en rätt lång stund av väntan fick vi in våra hamburgare (med pommes vid sidan om, dock gillar jag inte pommes, så det får du läsa om någon annanstans). En första titt avslöjade rejäla mängder ost, troligen någon klassisk hamburgerost som mer var där för konsistensen än för smaken. Den här första dagen var det väldigt blandat med ostekta eller stekta bröd, min var ostekt. Troligen skulle det egentligen vara stekt bröd, men jag hade överseende med det första dagen. Brödet var rätt bra, bra textur, men lite för sött för min smak. Själva hamburgaren var en 170-gramsskapelse (som däremot kändes mycket mindre) av högrev (en gissning) som var rätt så saftigt. Saftigheten fanns i min burgare, men mitt lunchsällskap var inte lika lyckligt lottade. Jag åt första halvan av burgaren helt utan tillbehör, ville se hur den var naturell och sista halvan hällde jag på ketchup och senap.

Halvvägs genom en cheeseburgare Lily's Burger

Hur smakade burgaren då? Ja, du, helt okej om man inte ska göra några jämförelser med konkurrenterna. Fast man ska ju så klart jämföra med konkurrensen, annars blir det rätt ointressant. Lily’s Burger ligger på Kungsholmen, några stenkast från Flippin’ Burgers och ytterligare några (längre) stenkast från AG, två ställen som är mina favoriter hamburgerstockholm. Lyckas Lily’s Burgers hävda sig mot konkurrensen då? Nej, inte alls. Burgaren på AG är lite dyrare och mycket godare, Flippin’ Burgers är samma prisklass, fast många klasser bättre rent smakmässigt. Sammanfattningsvis så tycker jag att det är för mycket på Lily’s Burger som är ”hyfsat bra”, men inte ”bra” och inget har den där wow-känslan som jag vill ha. Det här var dock första dagen man hade öppet och jag planerar flera besök för att se om det förbättrats.

Bloggkompanjonen Tobias Grönberg på Lily's Burger

Läs gärna Tobias Grönbergs recension också, han gick in lite mer på miljön och gjorde en djupare jämförelse med Flippin’ Burgers.

3 svar på ”Så bra är Lily’s Burger i Stockholm”

  1. Tycker inte alls att det ni beskriver stämmer in. Burgaren som jag åt var oemotståndlig…gillade att pommesen hade mer touch än den man får på Flippin. Flippin är överskattad….det inser jag nu, när jag har besökt lilys burger.

    1. Okej. Vi var där första dagen och jag avslutade recensionen med att understryka just det, med all sannolikhet är det bättre nu. Glädjande att du tycker det redan är så bra, då får jag bege mig dit igen och testa.

Kommentarer inaktiverade.