Så bra är Petters hamburgerhak Käk

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

Käk i Hornstull på Söder är ett av Stockholms mest hajpade snabbmatshak, håller hajpen eller är det en bluff? Jag har testat och har fått en klar bild om vad jag tycker.

Innan jag kommer till själva recensionen ger jag dig en slags recap, likt i början av varje Homeland- eller Game of Thrones-avsnitt, så du hänger med. Käk ligger i hippa Hornstull på Söder i Stockholm och personerna bakom är rapparen Petter tillsammans med krögarna på Judit & Bertil. Snabbmatshaket började som en popup inne på Judit & Bertil, men finns sedan några månader tillbaka i egna lokaler på Hornsbruksgatan. Namnet Käk och loggan är en slags ripoff av amerikanska hamburgerkedjan Shake Shack. Inför öppningen sa Petter att Käk ”blir ett ”snabbmatställe premium” med världens bästa street food på menyn”, väldigt mycket skryt redan innan stället öppnat och det gjorde mig lite extra vaksam.

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

Denna vardagslunch var det lagom fullt inne på Käk, lokalen var väldigt avskalad, med lite hamburgerhaks-vibbar. Vid lunchtid erbjuder Käk tre olika hamburgare, annars har man även bland annat tacos, gyros och korvar.

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

Jag fastnade för hamburgaren HKB #1, 105 kronor för enbart hamburgaren, utan dryck eller pommes. HKB är en förkortning av Håll Käften-Burgare, min gissning är att Petter menar att hamburgaren är så pass god att man håller käften. De andra hamburgarna på menyn är en med rökt pimiento och en svampburgare.

Det gick rätt snabbt att få in hamburgaren och den levererades i en sån där klassisk hamburgerask som får mig att tänka på Big Mac anno 1992, lite kul. Håll Käften-Burgaren bestod av ett specialbakat bröd, en köttpuck, sallat, tomat och ost. Nu till bedömningen av hamburgaren, skulle den få mig att hålla käften?

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

När jag tagit några tuggor av Håll Käften-Burgaren kändes det snarare som att jag satt på ett Sibylla-hak i Eslöv än det ”snabbmatsställe premium” med ”världens bästa street food” som Petter påstått. Visserligen har jag bara varit där en gång, men anledningen till att jag inte gillar Käk beror inte på genomförandet. Det stora problemet med Käks hamburgare är smakerna och brödet. Brödet smakar bra, men är alldeles för stort, något som borde kunna rättas till rätt snabbt. Själva köttpucken är luftig och saftig, men tyvärr smakar den grillkrydda och svartpeppar, och det är inget jag associerar med en bra hamburgare. Det som dock sänker hamburgaren ännu mer är dressingen, det är verkligen Sibylla-smak på den och hamburgaren hade till och med smakat bättre utan den dressingen.

Hamburgare på Käk i Hornstull, Stockholm

På asken står det Good ideas worth stealing, väldigt tänkvärt. Många har anklagat Käk för att ha snott konceptet rakt av från Shake Shack, men efter att ha ätit Håll Käften-Burgaren så håller jag inte med om det, den är alldeles för dålig för att anklagas för att vara en kopia. För säkerhets skull pillade jag också bort klistermärket från hamburger-asken, skulle det dölja sig en Sibylla-logo under? Nej, det gjorde inte det.

Nej Käk, fixa till ert bröd, kryddning och dressingen så kan det bli en riktigt bra hamburgare.

Levererar Käk världens bästa street food? Knappast, det är en av de sämre hamburgarna jag ätit i Stockholm senaste året.

Fick Håll Käften-Burgaren mig att hålla käften efter att ha ätit den? Knappast.

Väger jag dessutom in att bara hamburgaren kostar 105 kronor så känns det som ett hån. Sorry Petter. Om du vill ha en bra snabbmatshamburgare ska du istället gå till Marie Laveau några kvarter bort, Flippin’ Burgers i Vasastan eller kommande Bun Meat Bun i Farsta Strand.

Vad tycker du om Käks hamburgare? Och vilken är din favorithamburgare i Sverige?

16 svar på ”Så bra är Petters hamburgerhak Käk”

 1. Testade just hkb2 med pimiento 110:-. Lite sting i början men ack så torr puck. Håller med om proportionen mellan bröd och puck slirar. Pommespinnar a la Felix. Trista! Funderar på stl. på puck? 120 gr? Inte prisvärt iaf. Ett stort plus för jordnöts-shaken crunchy och mäktig. Många mil till Shake Shack.

 2. Tyvärr ännu en i raden av artister som öppnar eget och tror att det räcker med att ha ett känt namn så kan man kränga allt. Det kommer dock visa sig i längden att om inte maten håller så spelar det ingen roll att man är kändis när hypen lagt sig.

 3. Håller helt med – var sjukt besviken efter att jag varit där. sämre än Mc Donalds (och då självklart alla andra hamburgerkedjor också) men tre gånger så dyrt.

  Dyrt, Skränigt, för lite att välja mellan i menyn och dessutom kall mat. Nej tack det blir inget återbeök – tyvärr. 🙁

 4. Skippa Hornstull och åk till Midsommarkransen istället. Där finns riktigt goda, prisvärda burgare på Svenska Hamburgarköket. Farligt för midjemåttet att bo nära ett sådant ställe, vilket jag gör!

 5. Vilken dyngburgare! Petter kan verkligen inte ha varit i staterna, eller så har han glömt hur burgaren smakade där. Dålig service, dryg personal, skitig lokal, kall burgare och musik på Håll Käften Volym.

 6. Wow – Som gjort för Söderhipsters – dyrt, trendig och dåligt! Tjockt, kallt bröd från närmaste fabrik, smaklöst kött, och (som påpekats) HKP (Håll Käften Personal) som prioriterar nagelvård framför kunder.

  Släng Er i väggen!

 7. Måste tyvärr instämma! Tråkig, ointresserad och dryg personal, kallt och för stort bröd till den ynkliga lilla tråkiga HKB-burgare som serveras till ett alldeles på tok för högt pris. Snubben och hans kollega bakom kassan blir ordentligt förvånade när min polare frågar efter is till sin Pepsi, eftersom ingen tidigare verkar ha frågat efter det…och det blev ingen is, eftersom dom inte serverar det på KÄK!

 8. Trots allt skit man har hört om Petter´s KäK var jag ändå bara tvungen att testa KÄK för att få mig min egen uppfattning.

  Jag tog en HKB#1 med pommes och dipp.
  -Burgaren var jätteliten, och absolut inget märkvärdigt
  -Pommesen skulle serriöst kunna var direkt köpta från en fryspåse från ICA. Man får betala 30:- för en liten kopp.
  -Dippen, seriöst dippen kom i en så pinsamt liten burk att man trodde att det var ett skämt. Inte större än en tumme.
  -Juste tog en 33cl burk Pepsi också, den tar de 25:- för. De köper väl in en sådan för 2kr. Bra marginal där…

  Har varit på de flesta upphajpade hamburgarehaken i Stockholm och det här tar verkligen priset som den absolut sämsta… Vet inte vilken värld de lever i när man tar såna sjukliga överpriser för något som inte ens är bättre en en lilla menyn på Donken, man blir ungefär lika mätt på de iallafall.

  Dyrt, snålt & Sämst.

 9. Jag vill också stämma in i den kritik som florerar runt här, och på andra sidor i cyberrymden.
  Anledningen till det är för att jag precis varit där och blev rånad. Jag blev rånad på 150:-. Jag har aldrig blivit rånad förut men idag var det dags.
  Tjuven var väl i och för sig ganska hygglig genom att ge mig en hamburgare, pommes och en liten pepsi. Men det var ingenting som dämpade chocken märkvärdigt.
  Hamburgaren var ju urtrist. Pommesen var, om möjligt, ännu tristare. För pengarna jag blev av med räckte det inte ens med en dip, som uppskattningsvis var i storlek med ett teskedsmått. Pepsin däremot var kall & god. Men ändå. Jag sitter ju här nu och kämpar mig igenom eftermiddagen på kontoret 150:- fattigare och fortfarande hungrig.
  Tycker detta var snålt! En traumatisk upplevelse, vilket innebär att jag kommer hålla mina tassar borta därifrån under en tid framöver.
  Tacka vet jag Hornsbergs Strand!

Kommentarer inaktiverade.