Så bra är Surfers i Visby

surfers-2
Mitt i centrala Visby ligger Surfers, något så oväntat (i Visby) som en restaurang som kör mat från Sichuan-provinsen i Kina.

Restaurangen kör ett koncept där man beställer in smårätter, lite som tapas alltså. På menyn finns ett tjugotal rätter, och klassikern vårrullar finns självklart med, dock i gotländsk tappning på lamm.

Jag och mitt sällskap plockade in sex olika rätter; vårrullar, räkbollar, kyckling i röd olja, Herr och Fru Biff, pilgrimsmusslor och anis- och kanelkryddade ribs.

surfers-3
Innan maten beställde vi in cocktails, tyvärr körde jag bil denna kväll så jag fick anpassa mig lite. Måste ändå säga att min alkoholfria cocktail smakade riktigt bra och alla våra cocktails var riktigt snygga.

surfers-4
Dags för maten som levererades in i stora portioner som vi skulle dela. Första rätten vi smakade var pilgrimsmusslorna, bra textur och med lite söt smak. Vårrullarna och räkbollarna smakade bra, men stack inte ut supermycket smakmässigt.

surfers-1
Efter en uppvärmning med fisk och skaldjur, med mildare smaker, högg vi in på ”köttbuffén”. Herr och Fru Biff var tunna skivor av entrecote med selleri och koriander. Såsen som köttet vilade i tog bort lite av koriander-smaken, bra med tanke på vilka mängder koriander som vilade på tallriken. Den här rätten serverades sval, lite annorlunda kan man tycka, men funkade riktigt bra.

surfers-5
Ribsen var enligt mig den bästa rätten vi fick in, härlig smak av anis, kanel och en sötma som kladdade ner mina fingrar.

surfers-6
Sista rätten var kyckling i röd olja, den starkaste rätten på hela menyn och två servitriser hade varnat oss för den. I skålen simmade rejält stekta bitar av kyckling i en riktigt het sås. Jag har respekt för stark mat och åt därför väldigt långsamt, en bit i taget. Visst smakade det riktigt starkt, men de där riktiga svettningarna kom aldrig. Kommer nog inte ta in den igen dock, då jag inte riktigt gillade texturen på kycklingen.

Sammanfattningsvis är Surfers en bra restaurang med stabil mat, inga rätter sticker ut så mycket negativt eller positivt. En dålig grej var dock att personalen hade dålig koll, vid några tillfällen fråga olika servitriser om samma sak och vi fick in våra öl innan våra cocktails så var nästan avslagna när vi fick in maten på bordet.