Ölflaskor och bröllopsmiddag

Äntligen kom mitt egenbryggda Wedding Ale till användning, tillfället var självklart mitt bröllop.

Allt bröllopsfokus är också anledningen till att jag varit så frånvarande de senaste två veckorna, men nu är jag tillbaka igen.

Ölflaska och glad med öl

Jag provade mitt Wedding Ale vid två tillfällen, dels på vår balkong några dagar innan bröllopet och på vårt bröllop. Av någon anledning inbillar jag mig att den smakade allra bäst vid det andra tillfället.

Mitt Wedding Ale är en väldigt red ale med generösa mängder av humlesorterna Cascade och Amarillo. Jag har tidigare skrivit om själva bryggingen och om när jag buteljerade ölen.

Som du ser på bilden här ovan var det en halvmörk, rödaktig ton på ölen. Det blev inget rejält ölskum när jag hällde upp ölen, men kolsyran fanns ändå där. Smaken var riktigt angenäm, fruktig bitterhet, men jag saknar en riktig finish.

Jag är väldigt nöjd med hur min Wedding Ale, men till nästa gång ska jag testa att köra i lite bitterhumle tidigt under koket också.

Om du är nyfiken så finns några bilder från mitt och Emmas bröllop här under.

Brudpar och barn i fina klänningar på bröllop

Ett svar på ”Så smakade mitt Wedding Ale”

Kommentarer inaktiverade.