Så smakar Ben & Jerry’s nya sorter

För någon vecka sedan berättade jag att Ben & Jerry’s har släppt tre nya glassmaker i sitt nya sortiment Greek Yoghurt, nu har jag testat glassen och här är mina omdömen.

Vanilla Honey Caramel
Den här smaken är den som på förhand var tråkigast och när jag testat den kvarstod den hållningen. Vanilla Honey Caramel är en rätt intetsägande vaniljglass med lite karamellig smak, honungen kändes bara onödig. Den här glassen frångår också Ben & Jerrry’s koncept med lite för mycket av allting i samma glassask, funkade inte för mig.

Strawberry Shortcake
Jordgubbsglass med större bitar av shortcake brukar vara en bra kombination när man blandar ihop sin glassdessert själv. Glassen är fräsch med en tydlig smak av jordgubb, de små bitarna av shortcake är goda och bryter av konsistensen bra.

Raspberry Chocolatey Chunk
Min förhandsfavorit var den här yoghurtglassen med smak av hallon och bitar av mörk choklad. Själva glassen var väldigt god, en tydlig hallonsmak och inte för söt eller gräddig. Chokladen då? Det var inget fel på den, men av någon anledning kändes det som att någon lagt några chokladbitar på glassen istället för i och det kändes inte som att chokladen var en naturlig del av glassen.

Sammanfattningsvis tycker jag att Ben & Jerry’s Greek Yoghurt har en plats i glassdisken. Ibland kan jag tycka att det amerikanska glassföretagets glass är lite för söta och mäktiga, de tre nya yoghurtvarianterna kändes däremot väldigt fräscha och Strawberry Shortcake kunde jag äta hur mycket som helst av utan att jag blev för mätt (oklart om det är bra egentligen…).

Vad har du för favoritsmaker och märken när det kommer till glass?

3 svar på ”Så smakar Ben & Jerry’s nya sorter”

Kommentarer inaktiverade.