Så smakar lobster roll från Yankee Lobster i Boston

yankee-lobster-1

Vi fortsätter jakten efter lobster rolls i Boston med en recension av klassiska Yankee Lobster som ligger i Seaport District.

yankee-lobster-2

Det var inte bara jag som hade begett mig till Yankee Lobster denna dag, ett bra tecken om du frågar mig, men det tog inte speciellt lång tid innan jag kunde beställa ändå.

yankee-lobster-3

Här är ett axplock från menyn och jag fokuserade på lobster roll så klart! De bakom mig pratade om Lobster club, typ samma sak som lobster roll, men mer kött och bacon. Jag ville dock inte frångå min puritanska lobster roll-odyssé och tog den vanliga.

yankee-lobster-5
yankee-lobster-4

Jag hittade en plats ute i solskenet och det här var vad jag fick in, en lobster roll med supermycket hummerkött. Till skillnad från många andra ”hummermackor” jag åt på resan hade denna selleri i, vilket alltid ger bra smakbrytning och lite crunch i tuggorna.

Brödet var mer rostat än smörstekt, inte dåligt, men lite mer smör hade gjort susen tror jag! Med lite salt på toppen blev denna lobster roll fantastisk och jag rankar den som en av de bästa jag testade (kommer skriva ett inlägg där jag rankar alla lite senare).

yankee-lobster-6

Jag rekommenderar definitivt ett besök på Yankee Lobster och bara ett stenkast därifrån ligger Boston-favoriten Harpoon Brewery som jag skrev om i inlägget Bostons bäst bevarade ölhemlighet.