Satisfy My Bowl heter Ben & Jerry's nya smak

Sommaren är kanske över, men glassäsongen förlängdes precis lite till, amerikanska glasstillverkaren Ben & Jerry’s lanserade nämligen en helt ny smak. Den nya smaken har fått namnet Satisfy My Bowl och det är på sedvanligt Ben & Jerry’s-eskt vis en ordlek, denna gången syftar det på Bob Marleys gamla låt Satisfy My Soul.

Om nu någon varit tveksam om glasstillverkarens flört med folk som har munchies på grund av ett visst intag, kan de nu sluta. Låten Satisfy My Soul kommer nämligen från albumet Kaya, ordet är jamaicansk slang för marijuana. Intressant att veta kanske.

Nu behöver man ju inte vara hög som ett hus för att testa glass (tack och lov), och det var jag inte den här gången heller.

Glassen Satisfy My Bowl består av banangräddglass som innehåller kola-virvlar, kakor och peacetecken-formade chokladchips. Jag brukar gilla de flesta glassorter från B&J, men tycker ibland det kan vara lite för mycket av det goda (mycket godis…), denna gång träffade glassen mina smaklökar perfekt. Redan från första skeden var jag såld, smaken påminde om Häagen Dazs Banoffie Pie (en smak som är svår att få tag på i Sverige), riktigt krämig bananglass med lagom inslag av saltkola och kakbitar. Chokladchipsen kändes dock lite onödiga faktiskt.

Extra kul med glassen är att ingredienserna är fairtrade-certifierade och att viss del av vinstpengar från glassförsäljningen går till Marleyfamiljens organisation ”1 Love Foundation” som hjälper ungdomar på Jamaica att komma rätt i samhället genom musik.

Vad tyckte du om glassen?

5 svar på ”Så smakar nya Ben & Jerry’s-glassen”

    1. Intressant blogg du har förresten, lägger till den i min nyhetsläsare, försökte kommentera men gick inte (egentligen berodde det mest på att jag glömt mitt WordPresslösenord…).

  1. Härlig banansmak. Riktig (typ bakad banan)smak. Var rädd för att det skulle vara skumbanansversionen men jag blev glatt överaskad!
    Fin kombination med både kolan och chokladchipsen. Söt som B&J brukar vara, men inte sådär överdrivet godis-med-lite-glass som vissa andra B&J smaker är.

Kommentarer inaktiverade.