Semmelwrap – äntligen fick vi en svensk ”cronuthype”

Semmelwrap

Semmelwrap, har du hört talas om den? På bara några dagar har den invaderat nyhetssajter, bloggar och sociala medier. Vad är en semmelwrap då? Det är en wrap som består av tunn vetedeg med kardemumma (samma som i semmelbullen) som rullats till en strut och fyllts med grädde och mandelmassa. Tössebageriet på Östermalm i Stockholm ligger bakom den nya innovationen och det ryktas om stor rusning efter det gräddstinna underverket.

Jag har tyvärr inte hunnit prova semmelwrap än, men jag måste göra det snart. Semmelwrap får mig att tänka på en annan sak, nämligen cronuts, hybriden mellan croissant och donuts som gjorde New York-borna så galna att de köade i timtal utanför Dominique Ansel Bakery i Soho (och även undertecknad, något jag skrev om i inlägget Bara en idiot köar två timmar för en cronut). Det är fantastiskt att det äntligen sker lite produktutveckling inom semlor och att något har gjorts för att vi semmelälskare kan fånga en semla i farten!

Till helgen ska jag försöka mig på att baka egen semmelwrap, det kan väl inte vara så himla svårt. Det var inte heller så svårt, läs mitt inlägg Semmelwrap – smartaste sättet att göra den.

semla-milkshake

Om du inte har vägarna förbi Tössebageriet för en wrap med grädde rekommenderar jag dig att göra en milkshake med semmelsmak, det är också fantastiskt gott och funkar fint att inta i farten.

Vad har du för tankar om semmelwraps? Och har du hunnit testa en?

Ett svar på ”Semmelwrap – äntligen fick vi en svensk ”cronuthype””

Kommentarer inaktiverade.