Smygbesök på Mikkeller Bar Stockholm

Idag öppnar Mikkeller Bar Stockholm på Döbelnsgatan 25 i huvudstaden, en av vårens höjdpunkter för alla som älskar öl av hög klass. Jag blev inbjuden av Visit Denmark till en förhandsvisning av baren igår eftermiddag och här kommer mina intryck.

Mikkeller Bar Stockholm har väldigt ljus inredning med de klassiska ”Mikkeller-gubbarna” målade på några av väggarna, alla barer byggs efter det temat och man försöker lyfta fram det skandinaviska, avskalade intrycket. Intressant nog satsar Mikkeller mycket på att attrahera fler kvinnor till sina barer och jag skulle tro att kvinnor i allmänhet (supergeneralisering, jag vet!) lockas mer av detta än en klassisk mörk och murrig ölpub. Förutom i Stockholm finns även två barer i Köpenhamn samt en i San Francisco och Bangkok.

Mikkeller himself, alltså Mikkel Borg Bjergsø var så klart på plats och jag försökte ställa några frågor till honom, men fick inte så bra svar. Om det berodde på att mina frågor var värdelösa eller att han var lite småtrött efter resan till Stockholm är oklart. Jag brukar slarvigt omnämna Mikkeller som ett bryggeri, men Mikkeller har inget eget bryggeri, man använder andra bryggeriers överskottskapacitet, ett så kallat nomadbryggeri alltså. Undrar du över namnet Mikkeller? Det kommer från namnen på grundarna Mikkel Borg Bjergsø och Kristian Klarup Keller (som inte är inblandad i bryggeriet längre).

Mikkeller Bar Stockholm har 20 olika öl på fat och man byter rätt ofta sorter, utbudet är framförallt Mikkeller-öl, men också från andra hantverksbryggerier som man gillar.

Jag stötte på min bloggkollega Malin Turunen som också gillar öl.

Några olika öl vi fick prova, bland annat en lambik, brown ale, pale ale och pilsner.

Mikkellergubbarna på väggarna är ditmålade av Mikkellers formgivare Keith Shore, samma person som även gör deras öletiketter.

Mikkeller Bar Stockholm öppnar idag klockan 12 och det kommer säkert bli mycket folk som ska dit. Om du är rädd för att det ska bli för trångt så kan jag lugna dig med att Mikkeller bar ligger vägg i vägg med Bierhaus och i samma kvarter finns även Man in the Moon som också är en trevlig ölbar.

Jag tycker det är fantastiskt att vi får ännu fler spännande ölbarer i Stockholm och på gång är även Omnipollos egna bar (ska försöka gräva fram lite mer om deras tankas så fort jag bara kan).

Vad gillar du för typ av ställen när du ska gå ut och dricka öl?

Ett svar på ”Smygbesök på Mikkeller Bar Stockholm”

Kommentarer inaktiverade.