Igår var jag och min partner in crime, Joakim, på Lövmarknaden i Karlskrona för att prata om kokboken med projektnamnet Smak av Blekinge. Vi hade ett stånd tillsammans med författarna av den hysteriskt roliga och lokala historiaboken Ursäkta, var är kriget?.

Hoppa över det här stycket om du är från Karlskrona med omnejd: Lövmarknaden i Karlskrona är varje år dagen innan midsommar och karlskronaborna anser att det är en helgdag då man borde vara ledig från sitt jobb för att kunna gå på marknaden. Det är en trevlig marknad som innehåller både högt och lågt, måsteeventet för alla som bor i trakten.

Lövmarknaden var ett av många små delmål i vårt projekt, målet för dagen var att få input från Blekingeborna om vad de tycker är blekingsk mat. Vi fick in många bra förslag som inte bara handlade om kroppkakor och en hel del förhandsbokade vår bok också. Det var en riktigt kul dag och nu får jag och Joakim ännu mer råg i ryggen att genomföra projektet så bra vi bara kan!

Om du vill ha mer information om boken eller vill förhandsboka den kan du skriva i din e-postadress här nedan. Och vi lovar att inte skicka ut mejl i onödan till dig.