Bo Hagström med Solens vin

Det här är Bo Hagström från tv-programmet Solens mat, men varför har jag en bild av honom på bloggen? Han har precis lanserat sitt egna vin, som går under namnet Solens vin och jag var en av de inbjudna till lanseringen.

Något lustigt så lanseras Solens vin under den period på året då vi svenska knappt ser solen alls (förlåt, billigt skämt). Vinet kommer från Apulien som ligger långt ner i södra Italien  (på stövelns klack typ), ”druvorna handplockas, och förutom Nero di Troia och Aglianico ingår lokalt odlad Merlot. Vinet passar utmärkt till grillat kött, lagrade ostar och mustiga pastarätter” enligt pressmeddelandet.

Vi fick prova vinet tillsammans med lite olika ostar, korv, oliver och andra delikatesser samtidigt som Bo inlevelsefullt berättade om sitt första vinminne från Italien. Tyvärr är jag lite småförkyld för tillfället och vinet kom därför inte riktigt till sin rätt i min mun, men visst smakade det bra.

Solens vin börjar säljas 15 december på Systembolaget (beställningssortimentet), priset är 239 kronor och artikelnummer är 71551-08. Kanske en bra julklapp tillsammans med en av Bo Hagströms många böcker?

Läs mer om vinet på Systembolaget och i pressmeddelandet.