Svenskarnas trendigaste mat 2014 enligt Google

chiapudding-recept

Idag släppte Google sina listor med mest ökande sökningarna för 2014 och för oss som gillar mat är det väldigt intressant.

Topp 10 ser ut så här:
1. Chiapudding – kanske inte helt otippat. Från att ha synts enbart på vissa hälsobloggar under 2014 tog chiapudding steget ut och blev nästan mainstream. Självklart har jag ett recept på chiapudding som du borde prova.
2. Gremolata – det här italienska tillbehöret är en av skrällarna på topp 10-listan och jag undrar vad som ligger bakom.
3. Pulled Chicken – 2013 var pulled pork den stora raketen bland svenska googlingar, fullt naturligt följer pulled chicken och pulled beef efter.
4. Pulled Beef – se ovan.
5. Chokladmarkis – vad fasiken är det här egentligen? Trots omfattande googling hittar jag ingenstans där det skrivs om vad chokladmarkis egentligen är. Någon där ute som kan förklara för en simpel matbloggare?
6. Lövbiffsgryta – precis som cornflakeskakor nedan känns kanske inte lövbiffgryta som det trendigaste man kan äta.
7. Cornflakeskakor – se ovan.
8. Högrevsburgare – under ett år när mina kompisar från småstäder och byar i Sverige också började jaga den perfekta hamburgaren känns det helt logiskt att sökningarna efter högrevsburgare ökade kraftigt.
9. Nötköttsgryta – kanske är det långkokstrenden som är svaret på ökningen av nötköttsgryta eller fläskfilégryta, någon annan förklaring känns orimlig.
10. Fläskfilégryta – se ovan.