Hamburgare från Shake Shack Burger i New York

En väldigt intressant artikel i dagens Svenska Dagbladet, tidningen skriver om kampen om Sveriges bästa hamburgare och bland annat är Flippin’ Burger-Jon och Jureskog intervjuade, delar av Stockholms hamburger-adel/elit.

Tidningen uppmanar också läsarna att komma in med förslag på vilken som är Sveriges bästa hamburgare. För mig är det hyfsat enkelt vad som faktiskt är Sveriges hamburgare (dock disclaimer att jag inte provat alla_ställen_man_bör_pröva_för_att_utse_Sveriges_bästa_burgare).

De senaste åren har hamburgare blivit lite finare i Sverige, förr skämdes man för att beställa in en burgare på en restaurang. Nu slåss dock finrestaurangerna om att servera burgaren med den ultimata mixen av styckdetaljer, malningsgrad och den starkaste osten, typ. Bland mina favoriter när det kommer till finburgare finns AG:s Jureskogsburgare, Griffins hamburgare (som jag glömt namnet på) och Pubologis burgerbulldozer. Men nämnda burgare är ändå inte mina favoriter när vi ser till helhetsbegreppet hamburgare. Den perfekta burgaren ska kunna ätas med händerna och det går inte att göra med finburgare.  Bland mina favoriter i USA finns Hodad’s i San Diego, In’N’Out Burger och Shake Shack, men tyvärr lirar inte vi i samma liga här i Sverige.

Det närmsta en perfekt burgare vi kommer i Sverige är faktiskt Flippin’ Burgers på Kungsholms strand 157 i Stockholm. Där hittar vi burgare med grymt bröd, lagom fett kött och superbra tillbehör – allt detta utan att vi serveras en burgarnas Belgian Blue.

Det här är ett inlägg som jag tidigare publicerat på Kakbloggen.se