Så bra är ICA:s nya middagskoncept

ICA har släppt ett nytt middagskoncept för den med lite tid, men som ändå vill äta vällagad mat hemma. Konceptet heter Rätt Enkelt och jag har testat det hemma.

I Rätt Enkelt ingår en rad produkter, som kund väljer man förenklat lite efter klassiska tallriksmodellen; protein, kolhydrat, sås och grönsaker. Som kund får man färdiga förslag, men det går också att kombinera ihop själv. Vad kostar kalaset då? Det är så klart lite olika beroende på vad du väljer, men ungefär några tior mer än en färdigrätt som man kör i mikrovågsugnen.

I det paketet jag fick hemskickat fanns det rimmad torskfilé, potatis, grönsaksmix och pesto. Alla produkter är från “ICA:s egna varor”, så det är inte premium, men ändå helt okej grejer i grunden. ICA:s förslag var att värma upp potatisen, woka grönsakerna, steka eller koka torsken och använda peston som sås till.

Jag tände inte speciellt mycket på det, lät som att det skulle bli lite väl torrt. Det är en bra grej med Rätt Enkelt att man enkelt kan ändra om själv efter tycke och smak. Min lilla tweak av middagen blev att göra potatismos, steka torsken i smör och använda peston. Grönsaksmixen var jag inte speciellt sugen på (den blev en god soppa dagen efter istället) och jag åt med färska morötter till istället.

Totalt så tror jag att det tog ungefär 20 minuter för mig att färdigställa middagen, snabbare än om jag gjort det helt från grunden. Det var ingen kulinarisk höjdare, men ändå rätt gott och kvalitetsmässigt håller det okej klass.

Vad tycker jag då om ICA Rätt Enkelt? För att det här ska vara en intressant produkt måste det gå snabbt och enkelt att laga till hemma och det är inga problem. En intressant detalj är också priset, sett utifrån vad du får så tycker jag att det är prisvärt. Jag som är väldigt matintresserad kommer nog inte att köpa produkter från Rätt Enkelt speciellt ofta, men om man inte har lika mycket tid eller intresse som jag så tror jag att det kan vara ett intressant koncept. Rätt Enkelt-produkterna ska finnas i de flesta större ICA-butiker.