Test av proffsmixer för hemmabruk

Mixer från Vitamix

Idag fick jag hem en Vitamix, en mixer (eller blender om du så vill) som används flitigt i professionella kök, men som nu kommit i en version för hemmaköken. Modellen jag börjat testa heter Vitamix TNC 5200 och den finns i färgerna rött, svart, vitt och borstat silver.

Vad kostar en sån här rackare då? En Vitamix går loss på 6 500 kronor, betydligt mer än vad de flesta hemmalallare brukar ge för en mixer, men betydligt mindre än de runt 24 000 som proffsmodellen av Vitamix kan kosta. Det ska bli kul att se vad jag tycker om priset när jag testat mixern ordentligt, är den lätt att rengöra, lätt att använda och ger bra resultat så är det inte speciellt dyrt.

Milkshake som smakar hallon

Första testet blev smoothie och milkshake med smak av hallon, tänkte ge dig recepten här under veckan. Jag kommer också att testa på att göra egen glass, soppor och lite annat.

Vad tycker du jag ska testa? Vore också kul om du berättade vad du har för mixer hemma och hur bra du tycker den funkar.

3 svar på ”Test av proffsmixer för hemmabruk”

 1. Nu vet jag iofs att Viramix är en väldigt bra mixer och slår det mesta. Skulle gärna ha en men tycker den är lite för dyr 🙂

  Men om du ska hårdtesta den är det framförallt tre saker jag skulle vilja se:
  1. Krossa is
  2. Smoothie med frysta bär
  3. Smoothie med stora o lätta gröna blad, typ sallad (för att testa suget i virveln)

  Bonustest skulle kunna vara smoothie med ingefära (som lätt blir trådig)

  Lycka till!

 2. Vad kul! Min mixer står bara hemma och saknar inspiration så det vore kul att ge den lite ny energi. Jag vill se recept på smoothies och milkshakes, sen kanske även om det går att göra någon snabb sås i mixern? Och självklart iskalla bourbondrinkar som passar bra på min balkong i sommar!

 3. Hej,
  Testa gärna recept med mycket nötter eller bönor- som ska bli en slät creme.
  Med vänlig hälsning,
  Jessica

Kommentarer inaktiverade.