Tina Nordström, nutella och smältost

tina-nordstrom-1

Tidigare i veckan hängde jag med Tina Nordström och hennes partner in crime Benny Cederberg på ett event med Tefal, ett kul möte. Jag och några andra bloggare skulle laga trerätters tillsammans och jag gillar valet av rätter vi körde den här kvällen. Visst gillar jag coola, trendiga rätter och ofta springer jag in i det, men den här kvällen var det en middag utan krusiduller och ibland är det precis vad man behöver. Just det är vad jag förknippar Tina Nordström med, mat från hjärtat.

tina-nordstrom-2

Mitt lag ansvarade för förrätten, surdegsbröd panerade med smält smör, dijonsenap och parmesan.

tina-nordstrom-3

De små ostpanerade hjältarna doppade vi i smältost som vi kört i ugnen en halvtimme så det smält ordentligt.

tina-nordstrom-4

Varmrätt besttod av senapspanerade lammkotletter med varma druvor och oliver, en lätt rätt som lämnade plats kvar till desserten.

tina-nordstrom-5

Desserten var nog bäst, enkelhet när det är som allra bäst. Smörstekta pannkakor med hemmagjord nutella och vispad grädde. Jag har gjort nutella några gånger hemma, bara kört hasselnötter, choklad och lite socker i min matberedare tills konsistensen blivit bra. Tina har kondenserad mjölk i sin nutella (och honung istället för socker), enligt henne ger det bättre konsistens och lenare smak. Jag ska prova min och hennes recept vid något tillfälle, för ett test.

tina-nordstrom-andreas-ivarsson

Precis som alla andra bloggare tar jag bilder med personer jag ser upp till. 😉

Vad tycker du om Tina Nordström?

Ett svar på ”Tina Nordström, nutella och smältost”

  1. Älskar henne. Har en bok av henn som är signerad. Tina är så skön att tiita på när hon är med någon tv program. Läste om detta event i någon annan bloggare som jag följer” älska att baka”. Deras lag gjorde pannkakorna. Har aldrig testat att göra egna nutelle,kanske borde man göra det.

Kommentarer inaktiverade.