Tomatsås som är riktigt smart

Tomatsås, det är nog en av ”rätterna” som det finns flest recept på och jag har ett recept som jag tycker är riktigt smart. Hur definierar jag en smart tomatsås då? Jo, den är smart baserat på råvarorna och hur du gör den. I vårt kalla land är det väldigt svårt att få tag på bra färska tomater, lösningen är istället tomater på konserv. Ett tips är att du tar de bästa du kan hitta, kvalitetsmässigt är det stor skillnad på den billigaste burken och den bästa, men i kronor är det nästan försumbart.

Hur jag gör ser du i videon här uppe och själva receptet hittar du i mitt inlägg Supergod och enkel tomatsås – så gör du.

Om du är ännu smartare gör du en riktigt stor sats och fryser in det i lagom portioner, då är det bara att ta fram när du ska göra någon god gryta, lasagne, pizza eller för den delen en vanlig varm smörgås.