United States of Cakes av Roy Fares

Omslaget till United States of Cakes av Roy Fares

United States of Cakes är superkonditorn Roy Fares senaste kokbok och temat i boken är som du kanske anade amerikanska bakverk. Jag har djupdykt och drömt mig bort i boken.

När jag hörde om nya boken United States of Cakes blev jag lite skeptisk. Har vi inte tillräckligt många kokböcker om amerikanska bakverk, fullproppade förföriska bilder på cupcakes, höga tårtor och cake pops? Efter att ha läst United States of Cakes så tror jag faktiskt inte det.

Om jag bortser från det faktum att Roy Fares är poster boy för Pressbyråns industrikanelbullar så gillar jag verkligen hans grejer väldigt mycket. Roy Fares är en ung, svensk man i den kvinnodominerade svenska bakboksvärlden och jag tycker att han med United States of Cakes visar för många andra män att bakning inte är töntigt. Han är en del av den moderna mansbilden att du kan vara en cool snubbe, men ändå älska bakning, tack för det Roy!

United States of Cakes innehåller 55 recept inspirerade av Roys många besök i USA och framför allt vurmar han för västkusten och Los Angeles. Några exempel på recept är Snickers cheesecake, Frozen Peanutbutter cream pie, Capuccino cupcakes, Chocolate waffles, Fudge brownies och Banana nutbread. Min klara favorit i boken är Fudge brownie med flingsalt, så enkelt att göra, men ändå så gott. Förutom Roys recept innehåller boken också många läckra bilder av bakverken.

Jag rekommenderar United States of Cakes av Roy Fares till både dig som älskar bakning och till dig som inte känner dig så duktig i köket. Trots att jag har en hel del böcker om bakning i bokhyllan så tycker jag ändå att Roys bok fyller en lucka.

Ett svar på ”United States of Cakes av Roy Fares”

Kommentarer inaktiverade.