Vad gör en matnörd i Helsingfors?

Helsingfors_(Helsinki)_Le_Quai_(1890-1900)

Idag drar jag till Finland och Helsingfors för första gången i mitt liv. Jag och frun är där i fyra dagar och har inte planerat speciellt mycket att göra, ibland är det skönt att bara springa in i saker helt slumpmässigt.

Givetvis har jag kollat upp lite restauranger och andra sevärdheter, men jag skulle vilja ha fler tips av dig också! Skriv i kommentarerna om bra saker som en matnörd måste göra när han är i Helsingfors? Kan vara en grymt bra korvkiosk, en trevlig matproducent, lokal öl eller whisky, eller något annat som jag helt enkelt inte får missa. Karelska piroger ska man väl äta i alla fall tänker jag.

Ett svar på ”Vad gör en matnörd i Helsingfors?”

  1. Avsmakningsmenyn (med tillhörande vinpaket) på Sasso var min första riktigt häftiga matupplevelse, så jag känner att jag vill tipsa om den. Annars var det mysigt att vandra omkring i saluhallarna. Jag kan också tipsa om Akademiska bokhandeln (som jag tror Alvar Aalto ritade) i Bokhuset på Centralgatan – inget renodlat mattips kanske, men jag är ganska säker på att de har kokböcker, och enligt uppgift ska det ligga en delikatessbutik i direkt anslutning till bokaffären.

Kommentarer inaktiverade.