Världens enklaste ROI-hamburgare

Världens enklaste hamburgare
Du kan göra som Heston Blumenthal med din hamburgare, men oftast orkar du inte, denna variant kallar jag för ROI-hamburgare eftersom att den går så himla snabbt att laga till.

Min ROI-hamburgare är bäst utifrån kraven att det ska vara ingredienser de flesta har hemma (eller kan komma åt på vilket närlivs som helst), vara snabbt tillagad och enkel utan avancerade moment.

Detta recept är en vidareutveckling av det jag har lärt mig av Jonas Cramby för några år sedan. Jag köper hans teori om att baconets fetthalt hjälper till att rädda vanlig, svensk (alldeles för mager) nötfärs.

Ingredienser

2 hamburgerbröd (ta hembakade, köpta eller något gott formbröd (allra bäst är annars mjuka källarfranskor om det kommer till köpebröd) du har hemma)
400 gram nötfärs (vanlig mager funkar fint)
1 paket bacon (gärna fet)
0,5 dl majonnäs
2 matskedar ketchup
2 teskedar bostongurka
0,5 tesked vitvinsvinäger
Ost (så många skivor du vill ha, du behöver inte skämmas om du gillar ost)
Grönsaker (inget måste)

Så här gör du:

1. Hacka, klipp eller ännu hellre mixa din bacon så att det blir så lite som möjligt.
2. Blanda runt baconet ordentligt med nötfärsen.
3. Ta fram en skål och blanda majonnäs, ketchup, bostongurka och vitvinsvinäger. Du har då fått en väldigt enkel (och god) hamburgerdressing.
4. Hetta upp en stekpanna, den ska vara riktigt varm.
5. Forma fyra bollar av färsblandningen, jag brukar använda en glasskopa. Och nej du ska inte rulla några jävla köttbullar eller använda styggelsen som kallas för hamburgerpress.
6. Ta fram en brödrost så att du kan rosta dina hamburgerbröd under tiden hamburgarna steks.
7. Lägg två eller flera bollar i din heta stekpanna, vänta 30 sekunder innan du pressar ut bollarna till hamburgare med en stekspade. Vänd efter två minuter och lägg på ost. Efter två minuter till är dina hamburgare färdiga.
8. Montera dina hamburgare med dressing över köttpucken. Ät och njut!

ROI-hamburgare
Variant på ROI-hamburgaren, med guacamole och rotfruktschips istället för dressing.

Hur gör du hamburgare om du har bråttom?

Läs också om 10 andra recept med hög ROI.

Följ gärna mig på Facebook om du vill få uppdateringar om när det finns nytt innehåll på bloggen. På In The Kitchens Facebook-sida delar jag också med mig av sånt som kanske inte blir ett helt inlägg här på bloggen.

5 svar på ”Världens enklaste ROI-hamburgare”

Kommentarer inaktiverade.