Jon Widegren

Letar man efter en ultimat vegoburgare måste man självklart intervjua Jon Widegren från Flippin’ Burgers och det har jag gjort. Själv överraskas jag lite av hans svar på mina frågor.

Vad har du för inställning till vegoburgare?

Dels att det är en självklarhet på menyn dels att den ska vara gjord på riktigt, precis som (kött-)burgaren.

Hur ofta äter du vegoburgare?

Det blir rätt sällan, delvis beroende på att jag inte äter burgare så ofta numera och när det blir vill jag gärna ha en köttburgare.

Hur ser den ultimata vegoburgaren ut?

Det är egentligen en fråga för vegetarianerna. När vi tog fram vår så var det delade meningar om den saken bland mina vänner som är vegetarianer. Jag tycker i och för sig att det finns en poäng i att vår veg. är lik köttburgaren i utseendet men en ren köttimitation vet jag inte om jag tycker är så rolig.

Vad är dina bästa tips om man ska göra egen vegoburgare?

Man måste jobba med konsistensen men det är ett område där vi själva ff testar oss fram.

Vilka tillbehör brukar du ha när du äter vegoburgare?

Jag tycker man kan ta ut svängarna lite mer med veg, ofta är ju vegbiffen kryddad och det kan man ju matcha. Någon typ av chili vill jag gärna ha med.

Varför ska köttätare äta vegoburgare?

Jag vet inte om de ska det av någon särskild anledning. Köttätare mår nog bra av att äta vegetariskt då och då. Av miljöskäl finns det också en poäng. Men att då äta just vegburgare vet jag inte om det finns nån särskild poäng med. Jag har då och då helt vegetariska veckor faktiskt men vegburgare blir det inte då heller. Kanske ska köra det mer.

Var äter man den bästa vegoburgaren?

Vad jag förstår på Shake Shack men jag har faktiskt inte provat den ännu. Ska göra det i Miami om ett par veckor.

Fler intervjuer om den ultimata vegoburgaren

Hanna och Björn Gadd, Vegankrubb
Metin Kocman, Hilarius Larsson Delikatess-manufaktur
Helen Alfvegren, allmän vegetarisk mat-expert
Mattias Kristiansson, Vegoriket
Gabriella Terneborg, Djurens Rätt
Mikael Hall, allmän vegetarisk mat-expert
Jon Widegren, Flippin’ Burgers

Jag länkar upp allt eftersom att intervjuerna publiceras.

Ett svar på ”Vegoburgareintervju med Jon Widegren”

  1. Trist att Jon inte tycker att en köttimitation är roligt, jag anser, precis som alla veggosar du har intervjuat, att köttliknande är det bästa när det kommer till just burgare. Annars är det liksom inte burgare. Flippin´s skulle verkligen behöva jobba på sitt recept då deras veggoburgare idag mest smetar ut sig om man råkar trycka lite för hårt på brödet.

Kommentarer inaktiverade.