Vilken är Sveriges bästa matblogg?

Andreas Ivarsson på Chef & Sommelier i Helsingfors

Visst är det en viktig fråga? Varje år sedan 2005 har Matbloggspriset utsett Sveriges bästa matblogg, förra året hade jag den stora äran att bli nominerad i två klasser, publikpriset Folkets val och som Årets podcast. Hur det går i år får vi se, men det vore kul att bli nominerad igen.

Det viktigaste med Matbloggspriset är inte att jag ska bli nominerad, jag tycker det fyller en större funktion och det är att lyfta fram superbra matbloggar som man kanske inte hade en aning innan. Förra året fick jag flera grymma tips på nya bloggar och det är oerhört värdefullt. En annan viktig poäng med Matbloggspriset är att man kan följa trender inom matvärlden, förenklat kan du kolla igenom alla vinnarna och dra några röda trådar till vad som är inne just nu.

Årets kategorier är

Stora Matbloggspriset
Folkets val
Bästa Dryckesblogg
Matbloggsprisets Hedersutmärkelse
Bästa Bak- & dessertblogg
Bästa podcast/video
Bästa foto
Bästa grillinnehåll

Jag har några svenska favoritbloggar, min favorit just nu är Matfrosseri.se som drivs av Lasse Mannheimer, jag älskar hans tonalitet, nyfikenhet och ödmjuka framtoning. Det är bara synd att kategorin årets nykomling inte finns, då borde han lätt ha nominerats.

Vad har du för favoritbloggar? Berätta gärna om det här, men nominera också på din favorit hos Matbloggspriset.